Δύο αυτόνομα πρωτότυπα οχήματα από την Audi

Θα βρίσκονται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

Δύο νέα πρωτότυπα έχει ετοιμάσει η Audi για τη Φρανκφούρτη, που θα υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και 5. Στην πρώτη περίπτωση κατατάσσεται το concept με τη μορφή ενός coupe SUV μοντέλου με μήκος 4,9 μέτρα. Βασίζεται στο Audi e-tron Sportback concept και υιοθετεί πολλές από τις δυναμικές του γραμμές, καθώς και την ελαφριά του κατασκευή. Το εσωτερικό είναι κομψό και με μίνιμαλ σχεδίαση, ενώ το πρωτότυπο εφοδιάζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνολικά 370 kW (503 PS).

Το πρωτότυπο Audi εξοπλίζεται με συστήματα που επιτρέπουν τον οδηγό να ασχοληθεί με άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια που ταξιδεύει μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτά τα συστήματα είναι μέρος του προγράμματος Audi AI (Artificial Intelligence). Εκτός από το ότι το όχημα θα κινείται μόνο του, μπορεί να «ενημερώνεται» από το οδικό δίκτυο που είναι συνδεδεμένο και να λειτουργεί αυτόνομα για την καλύτερη και πιο άνετη μετακίνηση. Επίσης, διαθέτει συστήματα επόμενης γενιάς zFAS, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για την ένταξη του μοντέλου στην εθνική οδό και να κινείται αυτόνομα μέχρι και τα 130 km/h, με τη δυνατότητα αλλαγής λωρίδας.

Όσον αφορά, το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο της Audi, που εφοδιάζεται και αυτό με αυτόνομο σύστημα, επιτρέπει στους επιβάτες να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο από το να είναι συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Το όχημα που θα παρευρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης διαθέτει νέες δυνατότητες στη συνδεσιμότητα, στην επικοινωνία και στη λειτουργία του οχήματος.

Το νέο πρωτότυπο, που κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία, κατασκευάστηκε με σκοπό να διανύει μεγάλες αποστάσεις και γι’ αυτό έχει εφοδιαστεί με 4 ηλεκτροκινητήρες. Η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει μέχρι και τα 800 χιλιόμετρα και η εξωτερική του εμφάνιση και το εσωτερικό του -σύμφωνα με την εταιρεία- θα είναι εντυπωσιακό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...