Νέες πιο αυστηρές μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων

Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος τρόπος μέτρησης των εργοστασιακών καταναλώσεων και ρύπων που θα δίνει πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα

  • -
  • -

Ένας νέος πιο ρεαλιστικός τρόπος μετρήσεων τέθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι, από τον γνωστό μέχρι σήμερα και αρκετά αισιόδοξο κύκλο μετρήσεων NEDC (New European Driving Cycle) περνάμε στον WLTP (Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

Αυτό γίνεται προκειμένου οι κατασκευάστριες εταιρείες να ανακοινώνουν καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων πιο κοντά στην πραγματικότητα, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει μια πιο σαφή εικόνα για το αυτοκίνητο που σκοπεύει να αγοράσει.

Μάλιστα αυτό ο τρόπος μέτρησης που θα είναι εργαστηριακός θα συνδέεται και με ένα ακόμα πιο πραγματικό, όπως μαρτυρά και το όνομά του RDE (Real Driving Emissions), οι δοκιμές του οποίου θα γίνονται στον δρόμο.

Όλα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν μετρήσεις και σύμφωνα με τον WLTP, ενώ θα δοθεί ένα έτος περιθώριο στους κατασκευαστές έτσι ώστε να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς και από το 2019 θα συνυπολογίζονται στις εργοστασιακές τιμές που θα ανακοινώνονται και οι μετρήσεις του RDE σε πραγματικές συνθήκες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...