Αλλαγή CEO στην Alfa Romeo

Ο Harald Wester στο τιμόνι

  • -
  • -

Το δύσκολο ρόλο της επανόδου στην κερδοφορία ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Τεχνικός Διευθυντής της Alfa Romeo Harald Wester ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου όχι μόνο της Alfa Romeo αλλά της Abarth και της Maserati. Τα τρία αυτά μέλη του ομίλου Fiat έχουν κοινά sport χαρακτηριστικά οπότε πλέον τέθηκαν υπό τη διεύθυνση ενός μόνο προσώπου.

Το 2009 ήταν μια ικανοποιητική χρονιά για την Alfa Romeo με 111.000 πωλήσεις παγκοσμίως και άνοδο κατά 8% σε σχέση με το 2008, όμως οι οικονομικοί αναλυτές κάνουν λόγο για στόχο 300.000 πωλήσεων για να είναι κερδοφόρα η εταιρεία, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος να καλυφθεί.

Ο Wester θα προετοιμάσει ένα πενταετές πλάνο εργασίας ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι της εταιρείας και να ξεκινήσει η συνεργασία του Gruppo με την Chrysler. Ήδη ο όμιλος Fiat κατέχει το 20% των μετοχών της Chrysler ελέγχοντας και τη διοίκηση και στα άμεσα σχέδια του Wester είναι η χρήση κοινής πλατφόρμας για τις δύο μάρκες. Αυτό θα αποτελέσει και το εισιτήριο για την επάνοδο της Alfa Romeo στην Αμερικανική αγορά που αναμένεται να γίνει στους προσεχείς μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...