Τι θα πληρώσετε σε διόδια από Αντίρριο έως Ιωάννινα

Σε λειτουργία από την Τετάρτη 2 Αυγούστου ο δεύτερος σταθμός

  • -
  • -

Έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 196 χλμ. από το Αντίρριο έως την Εγνατία Οδό θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Αυγούστου, καθώς στις 3 Αυγούστου θα δοθεί στην κυκλοφορία και το βορειότερο τμήμα 14 χλμ της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα Ιωαννίνων.

Νωρίτερα, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου προς την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας. Η χρέωση για τα ΙΧ αυτοκίνητα είναι 2,95 ευρώ (2,05 ευρώ για τις μοτοσικλέτες) και αφορά τη χρέωση στο τμήμα «Α/Κ Αντιρρίου – Α/Κ Χαλικίου» μήκους 46,5 χλμ. Θα λειτουργεί και πλευρικός σταθμός στο Μεσολόγγι, με χρέωση 1,25 ευρώ για τα αυτοκίνητα (0,85 ευρώ για τις μοτοσικλέτες).

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

Από τον περασμένο Απρίλιο λειτουργεί ο σταθμός διοδίων του Αγγελοκάστρου, με κόστος διέλευσης 3,50 ευρώ για τα ΙΧ και 2,45 ευρώ για τα δίκυκλα-τρίκυκλα. Στον πλευρικό σταθμό στον Α/Κ Κουβαρά, οι αντίστοιχες τιμές 1,60 και 1,10 ευρώ.

Έτσι όσοι περάσουν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με προορισμό π.χ. τα Ιωάννινα, θα πληρώσουν συνολικά 6,45 ευρώ για ΙΧ αυτοκίνητο και 4,5 ευρώ για μοτοσικλέτα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.

Και μην ξεχνάτε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λειτουργεί όλο το 24ωρο ο τετραψήφιος αριθμός 1075.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...