Αντίρριο-Ιωάννινα σε 1 ώρα και 45 λεπτά

Ένα ακόμη τμήμα της Ιόνιας Οδού δόθηκε στην κυκλοφορία

  • -
  • -

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών , Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα μήκους 27 χλμ της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.

Πλέον έχει σχηματιστεί ένα ενιαίος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, από το Αντίρριο έως και την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 182 χλμ. Για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού απομένουν τα 14 χλμ. από τα Ιωάννινα έως τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, τμήμα που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στον Αύγουστο (ενημερωθείτε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο).

Με το νέο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό: από 40 λεπτά μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, σε 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθόλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί. Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ. στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C, ενώ στο τμήμα συναντάται ο Ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.

Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...