Όλα τα αστέρια της ασφάλειας από τον Euro NCAP

7 νέα μοντέλα πέρασαν από το μικροσκόπιο του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας

  • -
  • -

Ένας νέος κύκλος δοκιμών ολοκληρώθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP και περιλάμβανε αρκετά νέα μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα από τις νέες σκληρές και απαιτητικές δοκιμασίες πέρασαν: Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, SEAT Ibiza, Volkswagen Arteon, Honda Civic, ενώ και η Ford πέρασε την αναθεωρημένη έκδοση της γρήγορης Mustang.

Η Alfa Romeo Stelvio απέσπασε την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων, με τα επιμέρους ποσοστά να είναι 97% για τον οδηγό, 84% για τα παιδιά, 71% για τους πεζούς και 60% για τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Ανάλογα καλά πήγε το νέο Hyundai i30, παίρνοντας με τη σειρά του πέντε αστέρια. Στην επιμέρους αξιολόγηση πήρε 88% για την ασφάλεια του οδηγού, 84% των παιδιών, 64% των πεζών και 68% για τα συστήματα που διαθέτει.

Το Opel Insignia πήρε επίσης πέντε αστέρια, προσφέροντας αξιόλογη ασφάλεια για τον οδηγό με 93%, τα παιδιά με 85%, τους πεζούς 78%, ενώ για τα συστήματα πήρε 69%.

Αξιόλογη ήταν και η επίδοση του νέου μικρού SEAT Ibiza το οποίο πατά στη νέα πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα απέσπασε πέντε αστέρια, με 95% σε ποσοστό για την ασφάλεια του οδηγού, 77% για τα παιδιά, 76% για τους πεζούς και 60% όσον αφορά τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Αναμενόμενα καλά πήγε το Volkswagen Arteon, το μεγάλο κουπέ 4θυρο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Προσφέροντας κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων, η οποία όσον αφορά τους επιμέρους τομείς αναλύεται σε 96% για τον οδηγό, 85% για τα παιδιά, 85% για τους πεζούς και 82% για τα συστήματα.

Το νέο Honda Civic έμεινε στα τέσσερα αστέρια, με τους επιμέρους τομείς να είναι 92% για τον οδηγό, 67% για τα παιδιά, 75% για τους πεζούς και 88% για τα συστήματα.

Η Ford έφερε μια αναθεωρημένη στον τομέα της ασφάλειας Mustang για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τα δύο αστέρια που είχε πάρει την πρώτη φορά. Έτσι, η Mustang κατάφερε να πάρει τρία αστέρια, έχοντας στους επιμέρους τομείς να παίρνει 72% για τον οδηγό, 32% για τα παιδιά, 78% για τους πεζούς και 61% για τα συστήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...