Όλα τα αστέρια της ασφάλειας από τον Euro NCAP

7 νέα μοντέλα πέρασαν από το μικροσκόπιο του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας

  • -
  • -
Όλα τα αστέρια της ασφάλειας από τον Euro NCAP

Ένας νέος κύκλος δοκιμών ολοκληρώθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP και περιλάμβανε αρκετά νέα μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα από τις νέες σκληρές και απαιτητικές δοκιμασίες πέρασαν: Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, SEAT Ibiza, Volkswagen Arteon, Honda Civic, ενώ και η Ford πέρασε την αναθεωρημένη έκδοση της γρήγορης Mustang.

Η Alfa Romeo Stelvio απέσπασε την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων, με τα επιμέρους ποσοστά να είναι 97% για τον οδηγό, 84% για τα παιδιά, 71% για τους πεζούς και 60% για τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Ανάλογα καλά πήγε το νέο Hyundai i30, παίρνοντας με τη σειρά του πέντε αστέρια. Στην επιμέρους αξιολόγηση πήρε 88% για την ασφάλεια του οδηγού, 84% των παιδιών, 64% των πεζών και 68% για τα συστήματα που διαθέτει.

Το Opel Insignia πήρε επίσης πέντε αστέρια, προσφέροντας αξιόλογη ασφάλεια για τον οδηγό με 93%, τα παιδιά με 85%, τους πεζούς 78%, ενώ για τα συστήματα πήρε 69%.

Αξιόλογη ήταν και η επίδοση του νέου μικρού SEAT Ibiza το οποίο πατά στη νέα πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα απέσπασε πέντε αστέρια, με 95% σε ποσοστό για την ασφάλεια του οδηγού, 77% για τα παιδιά, 76% για τους πεζούς και 60% όσον αφορά τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Αναμενόμενα καλά πήγε το Volkswagen Arteon, το μεγάλο κουπέ 4θυρο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Προσφέροντας κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων, η οποία όσον αφορά τους επιμέρους τομείς αναλύεται σε 96% για τον οδηγό, 85% για τα παιδιά, 85% για τους πεζούς και 82% για τα συστήματα.

Το νέο Honda Civic έμεινε στα τέσσερα αστέρια, με τους επιμέρους τομείς να είναι 92% για τον οδηγό, 67% για τα παιδιά, 75% για τους πεζούς και 88% για τα συστήματα.

Η Ford έφερε μια αναθεωρημένη στον τομέα της ασφάλειας Mustang για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τα δύο αστέρια που είχε πάρει την πρώτη φορά. Έτσι, η Mustang κατάφερε να πάρει τρία αστέρια, έχοντας στους επιμέρους τομείς να παίρνει 72% για τον οδηγό, 32% για τα παιδιά, 78% για τους πεζούς και 61% για τα συστήματα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...