«Αντίο» από τον Elon Musk στον Donald Trump

Ο ιδρυτής της Tesla αποχώρησε από σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της απόφασης για εγκατάλειψη της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή

  • -
  • -

Σημαντικά εμπόδια στη... στροφή του πλανήτη προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ορθώνει η απόφαση του Donald Trump για απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία των Παρισίων. Το Δεκέμβριο του 2015 τα κράτη είχαν δεσμευτεί σε ένα πλάνο δράσης προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω από τους 2°C».

Παρά τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Trump προχώρησε στο σχέδιό του, υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία δεν είναι δίκαιη για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. «Θα ξεκινήσουμε πάντως τις διαπραγματεύσεις, είτε για επανείσοδο στη συγκεκριμένη συμφωνία είτε για μία εντελώς νέα, αρκεί να είναι δίκαιη για τις ΗΠΑ, τις επιχειρήσεις της, τους εργαζόμενους της, τους πολίτες και τους φορολογούμενούς της», ανέφερε στο μήνυμά του.

Άμεση και... ηχηρή ήταν η απάντηση του Elon Musk, ο οποίος κατείχε θέση προσωπικού συμβούλου του Trump. «Εγκαταλείπω τη θέση μου στα προεδρικά συμβούλια. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και η αποχώρηση από τη Συμφωνία των Παρισίων δεν είναι καλή ούτε για την Αμερική ούτε για τον πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Musk είναι ιδρυτής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla αλλά και ιδιοκτήτης της SolarCity που ειδικεύεται στη χρήση της ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ. Για να τονίσει ακόμη περισσότερο το λάθος της απόφασης Trump, ο Musk υπενθύμισε ότι μέσω της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή η Κίνα έχει δεσμευτεί να παράγει έως το 2030 τόση καθαρή ηλεκτρική ενέργεια όση οι ΗΠΑ σήμερα.

Την παραίτησή του από σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου ανακοίνωσε και ο επικεφαλής της Walt Disney, Bob Iger, καθώς όπως έγραψε στο twitter "είναι ζήτημα αρχής".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...