Volkswagen: Απαραίτητοι οι κινητήρες diesel

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του γερμανικού ομίλου θα συνεχιστεί η εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων

  • -
  • -

Την απάντηση της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς σε πωλήσεις, στα δημοσιεύματα περί «θανάτου του diesel», έδωσε ο Matthias Muller. Κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση στο Ανόβερο, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen τόνισε ότι θα συνεχιστεί η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και ειδικά των diesel. «Το μέλλον είναι ηλεκτρικό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επί τούτου. Όμως ακόμη και το 2025, τρία στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα θα κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο».

«Οι σύγχρονοι κινητήρες εσωτερικής θα παραμείνουν απαραίτητοι στο προσεχές μέλλον. Είναι οικονομικοί σε κατανάλωση και εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους. Αυτό αφορά κυρίως τους diesel Euro 6, παρά τα δημοσιεύματα και τη φημολογία», ανέφερε ο Muller. «Μετά από 124 χρόνια από την εφεύρεσή του, ο diesel έχει ακόμη αρκετές προοπτικές εξέλιξης. Μέχρι το 2020 θα κάνουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης 10-15% πιο οικονομικούς και άρα πιο “καθαρούς”, ενώ έως το 2022 θα επενδύσουμε περίπου 10 δισ. ευρώ. Προετοιμαζόμαστε επίσης για να ανταποκριθούμε στα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Το στρατηγικό πλάνο του γερμανικού ομίλου TOGETHER – Strategy 2025 περιλαμβάνει το λανσάρισμα 10 νέων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι τα τέλη του 2018 και συνολικά 30 μοντέλων έως το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...