Σε λειτουργία τα πρώτα διόδια στην Ιόνια Οδό

Στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, με τιμή για τα ΙΧ στα 3,5 ευρώ

  • -
  • -

Η παράδοση τμημάτων αρκετών χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό έχει ως αναμενόμενο επακόλουθο και την έναρξη λειτουργίας των σταθμών διοδίων. Όπως ενημέρωσε η Νέα Οδός, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 προς την Τρίτη 25 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Αγγελοκάστρου.

Το κόστος διέλευσης είναι 3,50 ευρώ για τα ΙΧ, 2,45 ευρώ για τα δίκυκλα-τρίκυκλα, 8,75 ευρώ για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 12,25 ευρώ για φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες. Σε λειτουργία τίθεται και ο πλευρικός σταθμός στον Α/Κ Κουβαρά, με αντίστοιχες τιμές 1,10-1,60-4,05-5,65 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα διόδια αφορούν το τμήμα Παράκαμψη Αγρινίου  – Α/K Αμφιλοχίας, το οποίο έχει μήκος 59 χλμ, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας + ΛΕΑ και περιλαμβάνει 6 ανισόπεδους κόμβους, 4 γέφυρες, 55 άνω και κάτω διαβάσεις, 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης. Έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το Δεκέμβριο του 2016 και μειώνει τη διάρκεια της διαδρομής Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία από 50 σε 30 λεπτά.

Το συγκεριμένο τμήμα έχει ενωθεί εδώ και λίγες ημέρες με το κομμάτι που αρχίζει από το 11ο χλμ της Ιόνιας Οδού και την είσοδο στη σήραγγα της Κλόκοβας, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα αυτοκινητόδρομου μήκους 96 χλμ. Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να  δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα αμέσως μετά τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των εκδρομέων, όπως κατά την πρόσφατη επιστροφή από τις πασχαλινές διακοπές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...