Ένα πολεμικό αεροσκάφος στην εθνική οδό! (vid)

Όχι, δεν προσγειώθηκε κατά λάθος στην Αθηνών-Λαμίας, απλά μεταφέρθηκε οδικώς από την αεροπορική βάση της Τανάγρας σε αυτή του Τατοΐου

  • -
  • -

Μάρτυρες μίας σπάνιας εικόνας έγιναν το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Μία γιγάντια επιχείρηση στήθηκε για την μεταφορά ενός φωτογραφικού πολεμικού αεροσκάφους, τύπου RF-4E, από την αεροπορική βάση της Τανάγρας στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, προκειμένου να τοποθετηθεί στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας.

Λόγω του υπερμεγέθους φορτίου (μήκος 27.30 μ, πλάτος: 8.40 μ., ύψος: 4.80 μ.) απαγορεύτηκε η προσπέραση του οχήματος μεταφοράς και θεσπίστηκε όριο ταχύτητας 50 km/h, στο τμήμα της εθνικής οδού από τον Α/Κ Τανάγρας (67ο χλμ) έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη (20ο χλμ).

Οι οδηγοί που κινούνταν στο ρεύμα προς την Αθήνα μπορούσαν να εξέλθουν της εθνικής οδού προκειμένου να κινηθούν επί του παράπλευρου οδικού δικτύου, ενώ στο Σταθμό Διοδίων Αφιδνών τους επετράπη να προσπεράσουν το όχημα μεταφοράς.

Κατά το χρονικό διάστημα από τις 13:00΄ έως τις 15:00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Τατοΐου, στο τμήμα της από τον Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερυθραίας, κατά την έξοδο του οχήματος μεταφοράς από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας για την πραγματοποίηση του τελικού σκέλους της μεταφοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...