Τα SUV γοητεύουν τους 20άρηδες - 30άρηδες

Η Ford έχει αντιληφθεί ότι η τάση υπέρ των οχημάτων ελεύθερου χρόνου θα συνεχιστεί

  • -
  • -

Μέχρι πρόσφατα τα SUV/Crossover είχαν συνδεθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ως βαριά, δύσκαμπτα και ενεργοβόρα οχήματα. Οι ετικέτες αυτές έχουν πλέον αφαιρεθεί, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπτύξει τεχνολογίες που καθιστούν εύκολη την οδήγησή τους και περιορίζουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον.

Η Ford έχει αποφασίσει να επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας SUV, βασιζόμενη σε έρευνες που δείχνουν ότι τα στερεότυπα για τα οχήματα ελεύθερου χρόνου έχουν πάει στον... κάλαθο των αχρήστων. Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen, περισσότεροι από 4 στους 5 Millennials (τη γενιά των 20άρηδων - 30άρηδων, που έχουν μεγαλώσει στην εποχή του διαδικτύου) εκτιμούν ότι τα SUV/Crossover έχουν γίνει πλέον φιλικά προς το περιβάλλον. Ένας στους 4 μάλιστα εξετάζει την απόκτησή τους ως το νέο του αυτοκίνητο.

Την  παρούσα στιγμή, στη γκάμα της Ford βρίσκονται κατά σειρά μεγέθους το EcoSport (μήκους 4,27 m), το Kuga (4,54 m) και το Edge (4,8 m). Η αμερικάνικη μάρκα θα φέρει στην παραγωγή άλλα πέντε (!) SUV μέχρι το 2020, ένα εκ των οποίων θα είναι 100% ηλεκτρικό με αυτονομία 480 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...