H διαφήμιση της Audi για το Super Bowl

Αυτό είναι το μονόλεπτο σποτ που… «κατακρίνει» ο κόσμος της Αμερικής

  • -
  • -

 

Στο διάλειμμα ανάμεσα της 3ης και 4ης συνέχειας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου επέλεξε η Audi να συμμετέχει με ένα τηλεοπτικό σποτάκι 60 sec. Το βίντεο με τίτλο «Daughter» (κόρη), δίχασε τον κόσμο του youtube, με τους περισσότερους να έχουν ψηφίσει αρνητικά το αποτέλεσμα. Ο λόγος;

Το σποτ βασίστηκε στην ισότητα μεταξύ γυναίκας και άντρα στο εργασιακό χώρο, αλλά και γενικότερα και ο μισθός θα πρέπει να είναι ίσος για το θηλυκό και αρσενικό φύλλο. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα που έγινε από το US Congress Joint Economic Committee βρέθηκε ότι οι γυναίκες πληρώνονται κατά μέσω όρο 21% λιγότερο σε σχέση με τους άντρας. Επιστρέφοντας στη διαφήμιση της Audi, δείχνει ένα κοριτσάκι, το οποίο συμμετέχει σε αγώνα με αυτοκινητάκια και έχει να αντιμετωπίσει όλα τα υπόλοιπα παιδάκια που είναι αγοράκια. Τελικά, το αποτέλεσμα είναι το κοριτσάκι να κερδίσει τον αγώνα, ενώ το σποτ καταλήγει στο moto, που αναφέρει «Audi of America is committed to equal pay for equal work» (Η Audi Αμερικής έχει δεσμευτεί στην ισότητα αμοιβής και εργασίας).

Οι προβολές του σποτ στο youtube έχουν ξεπεράσει τις 4.000.000, ωστόσο ψηφίστηκε 34.000 φορές αρνητικά, ενώ μόλις 2.600 φορές θετικά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...