Συμφωνία VW-ΗΠΑ έναντι προστίμου 4,3 δισ. δολ.

Ο γερμανικός όμιλος δέχτηκε να καταβάλει μεγάλα πρόστιμα για το dieselgate και να τελεί υπό επιτροπεία για 3 έτη

  • -
  • -

Σε συμφωνία κατέληξαν ο Όμιλος Volkswagen και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσον αφορά το σκάνδαλο με το λογισμικό που άλλαζε τις εκπομπές ρύπων κατά τη διαδικασία ελέγχου. Ο κατασκευαστής θα καταβάλει το συνολικό πόσο των 4,3 δισ. δολαρίων, ως πρόστιμα μετά τις αγωγές ομοσπονδιακών υπηρεσιών αλλά και απαιτήσεων από άλλους οργανισμούς για το dieselgate. Παράλληλα αποδέχτηκε μία σειρά από μέτρα και ελέγχους, στα οποία περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ανεξάρτητου επιτρόπου για τα επόμενα 3 χρόνια.

«Έχουμε μετανιώσει για τα φαινόμενα συμπεριφοράς που οδήγησαν στο θέμα με τα diesel. Από τη στιγμή που έγιναν οι αποκαλύψεις, εργαστήκαμε ακούραστα για να διορθωθούν όλα όσον αφορά τους πελάτες μας. Η συμφωνία με την αμερικάνικη κυβέρνηση αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις λάθος συμπεριφορές», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Matthias Muller.

Παράλληλα, ένας μηχανολόγος της Volkswagen συνελήφθη στη Φλόριντα, με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον των αμερικάνικων αρχών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πέντε στελέχη που κατηγορούνται, δύσκολα θα εκδοθούν από τη Γερμανία στις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος για το γερμανικό όμιλο σε αποζημιώσεις και πρόστιμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 19 δισ. δολάρια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...