64.000+ άτομα διάλεξαν ήδη το Faraday FF 91

Ίσως έχασε ένα σημαντικό μερίδιο η Tesla

  • -
  • -

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε το νέο Faraday FF 91, όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα στην Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Las Vegas. Με την ανακοίνωση ότι θα είναι το γρηγορότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο (0-96 km/h σε 2,39 sec) δεν είναι περίεργο που μαγνήτισε ένα αρκετά σημαντικό κοινό που… κατέθεσαν ήδη τα χρήματά τους για να αποκτήσουν το αμερικάνικο αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δέχτηκε 64.124 αιτήσεις μέσα σε 36 ώρες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν το FF 91.

Μπορεί να μην έφτασε τις 400.000 παραγγελίες του Tesla Model 3 που είχε μέσα σε περίπου λίγες εβδομάδες, ωστόσο είναι πολύ υψηλό νούμερο μιας και η Faraday είναι μια άγνωστη εταιρεία, που χτίζει αυτή την περίοδο τη φήμη της.
Για να «κλείσει» κάποιος το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από δύο επιλογές: είτε να καταθέσει προκαταβολή 5.000 δολαρίων (μπορούν να επιστραφούν) για να μπει σε μια λίστα προτεραιότητας είτε στην «φθηνή» επιλογή που ναι μεν δεν χρειάζεται προκαταβολή, αλλά το όνομα του ενδιαφερόμενου μπαίνει σε λίστα με μικρότερη προτεραιότητα. Από την άλλη, η Tesla είχε ζητήσει κατάθεση 1.000 δολαρίων για το Model 3 και έλαβε περίπου 400 εκατομμύρια μόνο από τις προκαταβολές. Το target group του FF 91 κατατάσσεται σε μια premium αγορά, με την τιμή να υπολογίζεται περίπου στα 100.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...