Το VW Golf Clubsport S έσπασε το ρεκόρ του (video)

Το κορυφαίο Volkswagen Golf GTi κατέκτησε για μια ακόμα φορά το Nurburgring βελτιώνοντας τον δικό του καλύτερο χρόνο. Δείτε το βίντεο του ρεκόρ

  • -
  • -

Έξι μήνες μετά την επίτευξη του ταχύτερου γύρου στο Nurburgring όσον αφορά της κατηγορία των αυτοκινήτων με την κίνηση εμπρός, το Volkswagen Golf GTi Clubsport S επανέρχεται να για συντρίψει τον δικό του χρόνο. Έτσι, τον χρόνο που είχε κάνει τότε, τον Απρίλιο με 7 λεπτά και 49,21 δευτερόλεπτα τον βελτιώνει κατά σχεδόν 2 sec κατεβάζοντας τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά και 47,19 δευτερόλεπτα.

Φυσικά το Volkswagen Golf GTi Clubsport S δεν είναι ένα συνηθισμένο GTi. Χτίστηκε πάνω στο Golf GTi Clubsport των 265 ίππων, αλλά έγινε πιο ελαφρύ και πιο ισχυρό. Ο 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας αποδίδει σε αυτή την έκδοση 310 ίππους, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, έχουν τοποθετηθεί, μια πιο ελαφριά μπαταρία, ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο και δύο αγωνιστικά χαμηλού βάρους καθίσματα εμπρός.

Με αυτές τις αλλαγές το Clubsport S ζυγίζει 30 κιλά λιγότερο από το απλό Clubsport. Το S πατάει σε τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Sport Cup 2 και έχει ένα ειδικό mode στο μενού του με την ονομασία Nurburgring που ρυθμίζει την ανάρτηση και τον κινητήρα για τις απόλυτες επιδόσεις. Δυστυχώς για τους πολλούς, το Volkswagen Golf GTi Clubsport S είναι διαθέσιμο για ελάχιστους τυχερούς, μόλις 400.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...