Καταδίωξη αυτοκινήτων με λάσο (video)

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτή η εφεύρεση σταματά τους κακούς

  • -
  • -

Το Police Grappler Bumper είναι μια εφεύρεση που μπορεί σύμφωνα με τον εφευρέτη της να δώσει τέλος στις αστυνομικές καταδιώξεις. Το να σταματήσεις έναν οδηγό που δεν το θέλει είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές τις οποίες η αστυνομία χρησιμοποιεί για αυτόν τον σκοπό.

Το σκάσιμο των ελαστικών με καρφιά κάνει το αυτοκίνητο δύσκολο στον έλεγχο, ενώ παράλληλα κάνει τους τροχούς από τη φθορά, αιχμηρούς. Από την άλλη υπάρχει η μέθοδος PIT που χτυπούν το αυτοκίνητο που καταδιώκουν και το στέλνουν να κάνει σβούρες με άγνωστα αποτελέσματα και κατάληξη. Ένας εφευρέτης όμως ήρθε με μια νέα συσκευή που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ασφαλέστερη και προσφέρει περισσότερο έλεγχο έτσι ώστε να ακινητοποιήσεις το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο. Το ονομάζει Police Grappler Bumper.

Το PGB είναι ένα λάσο σχήματος Υ το οποίο προσαρμόζεται στον εμπρός προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που κάνει την καταδίωξη. Τα σχοινιά για την περίπτωση είναι μεγάλοι ιμάντες ρυμούλκησης που τυλίγονται στον πίσω τροχό του καταδιωκόμενου αυτοκινήτου. Αυτό μπλοκάρει τον τροχό και δίνει στο περιπολικό τη δυνατότητα να το τραβήξει και να το σταματήσει σχεδόν άμεσα ή να το αφήσει με μπλοκαρισμένο τον πίσω τροχό μέχρι να σταματήσει μόνο του.

Ο εφευρέτης της συσκευής Leonard Stock μιλώντας στο Fox News δήλωσε ότι πήρε την ιδέα μετά από την παρακολούθηση μιας αστυνομικής καταδίωξης με ατυχή κατάληξη και τραυματισμό. Το βράδυ που πήγε για ύπνο δεν κατάφερε να κοιμηθεί και σηκώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σχεδιάζοντας τη συσκευή. Περίπου το 40% των καταδιώξεων στην Αμερική καταλήγουν σε τρακάρισμα. Ο Leonard Stock υποστηρίζει ότι το PGB έχει δοκιμαστεί σε αρκετά οχήματα διαφορετικής φιλοσοφίας. Δεν έχει πουλήσει ακόμα κάποιο, αλλά προσφέρει ζωντανή επίδειξη σε όποιον ενδιαφέρεται.

[ΠΗΓΗ: Grappler Police Bumper]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...