Γερμανία: Απαγόρευση θερμικών κινητήρων από το 2030

Μόνο ηλεκτρικά και με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου οχήματα

  • -
  • -

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο κατέθεσε μία πρόταση προς ψήφιση, η οποία γράφει σχετικά με την απαγόρευση κατασκευής νέων αυτοκινήτων που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιλογή για κανέναν να αγοράσει νέο αυτοκίνητο, το οποίο εκπέμπει έστω και 1 g/km CO2. Οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από ένα ηλεκτρικό μοντέλο ή ένα όχημα που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Το Συμβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμοστεί η εν λόγω απαγόρευση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, μάχη γίνεται και για τη φορολογία των οχημάτων με μηδενικούς ρύπους. Μία χαμηλή φορολογική πολιτική στα «πράσινα» μοντέλα θα τονώσει την κινητικότητα και την αγορά, ενώ παράλληλα οι προδιαγραφές για τα diesel αυτοκίνητα θα γίνουν αυστηρότερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Forbes, οι πωλήσεις των diesel αυτοκινήτων κρατούν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς, ωστόσο στη Γηραιά Ήπειρο ο αριθμός των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν μειώθηκε δραματικά τον Αύγουστο. Ίσως οφείλεται και στην καθυστερημένη επίδραση που είχε στο αγοραστικό κοινό το σκάνδαλο της Volkswagen. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...