«Πέταξε» πάνω από το Isle of Man ο Higgins με το STi (video)

Νέο ρεκόρ από τον Mark Higgins με Subaru STi, συνέτριψε το παλιό του

  • -
  • -

Ο Mark Higgins επέστρεψε στο Isle of Man με το Subaru STi και συνέτριψε το παλιό του ρεκόρ, οδηγώντας απλώς… εξαιρετικά. Πιο συγκεκριμένα κάλυψε τη διαδρομή των 61,1 χιλιομέτρων σε 17 λεπτά 49 δευτερόλεπτα και 75 δέκατα, με μέση ωριαία ταχύτητα 203 km/h! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία της Subaru με την Prodrive, με την τεχνική υποστήριξη της Subaru Tecnica International (STi) με προδιαγραφές αυτοκινήτου Time Attack και αποδίδει 600 ίππους.

Έτσι, για τον Mark Higgins ήταν σχετικά εύκολο να συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του (19 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα) που σημείωσε το 2014 με ένα Subaru WRX STi σχεδόν εργοστασιακών προδιαγραφών. Επιπλέον, το φετινό αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με αγωνιστικά ελαστικά τύπου σλικ, ένα σειριακό κιβώτιο ειδικά διαμορφωμένο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, όπου είχε πολλά σημεία με τέρμα γκάζι, αναπτύσσοντας ταχύτητα που έφτανε τα 288 km/h.

Είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε ολοκληρωμένο βίντεο από την εντυπωσιακή προσπάθεια του Mark Higgins με το Subaru και σίγουρα ανυπομονούμε, αλλά σε αυτή τη φάση υπάρχουν δύο μικρής διάρκειας ενδεικτικά βίντεο για να πάρουμε μια γεύση από την ταχύτητά του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...