Ετοιμάζεται το νέο Ford Focus RS500;

Ελπίζουμε να δούμε την ιπποδύναμη του νέου συλλεκτικού μοντέλου να πλησιάζει τους 400 ίππους

  • -
  • -

Θυμάστε την ισχυρότερη έκδοση Focus RS της προηγούμενης γενιάς που την είχαν ονομάσει RS500 και κατασκευάστηκε σε 500 μονάδες; Λοιπόν, η Ford ετοιμάζει το νέο RS500 που θα βασίζεται στο σημερινό Focus RS.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εκρηκτικό μοντέλο θα χαρακτηριστεί ως το πιο γρήγορο (σε επιτάχυνση) hatchback στην ιστορία. Ωστόσο, λίγες είναι οι πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το νέο RS500, αλλά φήμες αναφέρουν ότι θα υιοθετήσει έναν νέο προφυλακτήρα εμπρός, ο οποίος θα φέρει μεγαλύτερους αεραγωγούς για την ψύξη του 2.3 EcoBoost κινητήρα. Το μοτέρ θα αναβαθμιστεί βεβαίως-βεβαίως, χωρίς να γνωρίζουμε πόση ιπποδύναμη θα προσθέσει η Ford στο ισχυρό μικρομεσαίο μοντέλο.  Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά είχε σημειώσει μια αύξηση των 45 PS παραπάνω σε σχέση με την απλή έκδοση, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα αγγίξει τους 400 ίππους. Επίσης, κομμάτια του αμαξώματος θα αντικατασταθούν με ανθρακόνημα, θα εξοπλιστεί με πιο ενισχυμένο σύστημα ανάρτησης και ισχυρότερα φρένα. Το εσωτερικό ίσως να είναι λίγο πιο «σπαρτιάτικο» σε σχέση με την απλή έκδοση και δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε και ένα διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων .

Ο στόχος της Ford είναι με τις παραπάνω αναβαθμίσεις, το νέο RS500 να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του, που είναι τα Audi RS3 και Mercedes-AMG A45. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν για τη στιγμή, ενώ η τιμή θα είναι σίγουρα τσιμπημένη, τόσο λόγω των αναβαθμίσεων όσο και των περιορισμένων μονάδων που θα κυκλοφορήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...