Subaru και κινητήρες Boxer… 50 χρόνια μαζί

Συνώνυμο της τετρακίνησης και των επίπεδων κινητήρων Boxer είναι το όνομα της Subaru

  • -
  • -

Φέτος είναι η χρονιά που η Subaru γιορτάζει τα 50 χρόνια του επίπεδου boxer κινητήρα. Ήταν 14 Μαΐου του 1956 όταν η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τον κινητήρα boxer σε ένα compact μοντέλο της. Από τότε η Subaru έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν τον κινητήρα, με τα μοντέλα της να εφοδιάζονται αποκλειστικά με μοτέρ boxer. Στα 50 χρόνια η Subaru έχει κατασκευάσει περισσότερες από 16 εκατομμύρια αυτοκίνητα με κινητήρα αυτού του τύπου.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου κινητήρα είναι σημαντικά όσον αφορά τη λειτουργία του. Σε σχέση με τους συμβατικούς κινητήρες, οι boxer έχουν αντικριστά τις βαλβίδες, εξουδετερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους κραδασμούς ακόμα και στο όριο περιστροφής τους, προσφέροντας ομαλή λειτουργία και άμεση απόκριση. Επιπλέον, οι συμπαγείς διαστάσεις τους επιτρέπουν την τοποθέτηση σε χαμηλότερο σημείο στο διαμέρισμα του κινητήρα, κατεβάζοντας έτσι και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Οι κινητήρες boxer και το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive συνθέτουν έναν κορυφαίο συνδυασμό και αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων της Subaru, τόσο σε ήχο όσο και σε απόδοση σε κάθε είδους δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...