Mazda MX-5 με κινητήρα V8 390 PS

Ένα MX-5 πρώτης γενιάς με κινητήρα από Camaro

  • -
  • -

Τη θέση του 4κύλινδρου κινητήρα που φορούσε το Mazda MX-5 του 1990 πήρε στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα θηριώδες μοτέρ V8 από μια Camaro του 2001 που αποδίδει 390 ίππος στους τροχούς, σύμφωνα και με τα στοιχεία της δυναμομέτρησης που παρουσιάζει ο ιδιοκτήτης του προκειμένου να το πουλήσει.

Η δύναμη περνάει μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων Gertrag με έξι σχέσεις στους πίσω τροχούς και για τη σωστή κατανομή της φροντίζει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα φρένα έρχονται κατευθείαν από τη μεγάλη έκδοση του μοντέλου με τα 1,8 λίτρα, αλλά μάλλον θα τα βρούνε λίγο σκούρα με τους σχεδόν 400 ίππους του κινητήρα.

Το αυτοκίνητο πατάει σε ανάρτηση από την Koni με ελατήρια από την Eibach. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 15 ίντσες και πλάτος 8, με τα ελαστικά να είναι 225/45. Το εσωτερικό έχει μείνει στις εργοστασιακές προδιαγραφές, όπως και το εξωτερικό του αμαξώματος. Το συγκεκριμένο Mazda MX-5 πωλείται στο Σικάγο προς 20.000 δολάρια και σίγουρα δεν απευθύνεται στους λάτρεις του αυθεντικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...