Με το «δεξί» μπήκε η Kosmocar-EKO Ducati Team

Στο υψηλότερο σκαλί ανέβηκε ο αναβάτης της Ducati Panigale 1199 στο ΠΠΤΤ 2016

  • -
  • -

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ξεκίνησε στην Τρίπολη και η ομάδα Kosmocar-EKO Ducati Team είδε τον οδηγό της, Σάκη Συνιώρη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών της κατηγορίας Formula Extreme. Ο αγώνας κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν για τον αναβάτη της Ducati Panigale 1199 που παρόλο που είχε την pole position δεν έφυγε καλά στην εκκίνηση και o 1ος γύρος τον βρήκε στην 6η θέση. Όμως ο ρυθμός του ήταν πολύ δυνατός και σχετικά γρήγορα πέρασε στην πρώτη θέση επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και της ημέρας και κάνοντας μια διαφορά σχεδόν 2 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα των 28 γύρων, ο Λευτέρης Πίππος που είχε εν τω μεταξύ περάσει 2ος μείωσε την διαφορά από τον Συνιώρη και οι πολλοί θεατές απόλαυσαν μια τρομερή μάχη που κράτησε την αγωνία ψηλά μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Στην τελευταία στροφή ο Πίππος πέρασε από την εσωτερική, όμως ο Συνιώρης είχε καλύτερη γραμμή στην έξοδο της στροφής και κέρδισε με διαφορά μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου, που είναι η μικρότερη διαφορά στην σύγχρονη ιστορία του Πανελληνίου. Η ομάδα πανηγύρισε τη νίκη και την δυνατή εμφάνιση και ήδη προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα που θα γίνει στις Σέρρες στις 15 Μαΐου.

Σάκης Συνιώρης, 1ος, Ταχύτερος γύρος 56.850

Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη. Η Ducati Panigale 1199 ήταν φανταστική και όσο την οδηγώ, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Η ομάδα δούλεψε άψογα όλο το τριήμερο και καταφέραμε να ρυθμίσουμε τη μοτοσυκλέτα όπως ακριβώς θέλαμε. Δεν είδα καλά το φως της εκκίνησης και έμεινα λίγο πίσω, όμως μετά είχα πολύ καλό ρυθμό. Στο τέλος περίμενα την επίθεση του συναθλητή μου και ήμουν προετοιμασμένος για τη γραμμή που πήρα στην έξοδο της στροφής. Θέλω να ευχαριστήσω την KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM και όλους τους χορηγούς μας, όπως και όλους τους θεατές που ήρθαν στην Τρίπολη”.

Γιάννης Μυτιληνάκης, Team Manager

Ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς με τη νίκη μας στην κορυφαία κατηγορία των Ελληνικών αγώνων, μπροστά σε τόσους πολλούς θεατές. Η ομάδα δούλεψε τέλεια και η Ducati Panigale 1199 ανέδειξε τις αρετές της, σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Ο Σάκης Συνιώρης κέρδισε έναν ωραίο αγώνα που είχε έντονο συναγωνισμό μέχρι το τέλος και δείχνει ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Θέλω να συγχαρώ όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας που δούλεψε στο 100% αλλά και να ευχαριστήσω την ΕΚΟ, την SAP, την SIKKENS, την Ducati Financial Services και όλους τους τεχνικούς μας χορηγούς για τη συμβολή τους στην δυνατή παρουσία της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...