Ziovas Bugster: Ο ελληνικός σκαραβαίος roadster

Ένας σκαραβαίος με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή φτιαγμένος από ελληνικά χέρια

  • -
  • -

Ονομάζεται Γιάννης Ζιόβας και ζει στο Αγρίνιο, όπου και δημιούργησε αυτή την ιδιαίτερη κατασκευή, το Ziovas Bugster. Πρόκειται για την ανοιχτή roadster εκδοχή του γνωστού μας σκαραβαίου. Ένα δύσκολο project το οποίο όμως αποτέλεσε μια πρόκληση που έπρεπε να κερδίσει. Το Bugster όπως το ονομάζει, έπρεπε να έχει τις ιδανικές αναλογίες και να παντρεύει το κλασικό με το σύγχρονο, με τη σκέψη και την υλοποίηση να είναι απόλυτα σύγχρονη, όπως μαρτυρά και το αποτέλεσμα.

Η μετατροπή του κλειστού Beetle σε roadster έγινε με προσοχή στη λεπτομέρεια. Μετά από πολλές μετρήσεις βρήκε τις ιδανικές αναλογίες στο αμάξωμα, ώστε να βολέψει στον χώρο αποσκευών την οροφή. Το παρμπρίζ κατέβηκε όσο χρειάζονταν για να στηρίξει την οροφή, ενώ προστέθηκαν και ενισχύσεις για να βελτιώσουν την ακαμψία του ανοιχτού πλέον αμαξώματος. Αλλαγές έχουν γίνει και σχεδιαστικά σε σχέση με το πρώτο Beetle και εστιάζονται στα φωτιστικά σώματα, στο καπό, στα καθίσματα, στο ταμπλό και την κονσόλα.

Στόχος του κατασκευαστή είναι να διαθέσει τη συγκεκριμένη μετατροπή και ως κιτ που περιλαμβάνει τα δυο τμήματα οροφής από fiberglass, τον αποθηκευτικό της χώρο και το κάλυμμα του κινητήρα. Τη μετατροπή συμπληρώνουν αρκετά μικρότερα κομμάτια όπως μεταξύ άλλων τα τζάμια, την εταζέρα, τα roll bars, τα καλύμματα, τους μεντεσέδες και τα αμορτισέρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...