Γνωστός hacker ετοιμάζει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης

Εκτός από προσιτό, θα είναι και εύκολο στην εγκατάσταση

  • -
  • -

Ο GeoHot, ή George Hotz όπως είναι το κανονικό του όνομα κατάφερε στα 17 του να «σπάσει» το λογισμικό του πρώτου iPhone, ώστε να μπορεί να δέχεται τις κάρτες SIM όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της Αμερικής, χωρίς να περιορίζεται ο χρήστης σε συγκεκριμένο πάροχο. Αφού πέρασε από τη Google και το Facebook (όπου δέχτηκε εκείνη την περίοδο μήνυση από τη Sony λόγω του «σπαστηριού», που είχε διαδώσει για το Playstation 3) κατέληξε να εξελίσσει ένα σύστημα ΚΙΤ ημιαυτόνομης οδήγησης για… όλα τα αυτοκίνητα.

Αναλυτικά, ο GeoHot αγόρασε ένα νέο Acura ILX, αρκετές κάμερες και βάσεις GoPro με στόχο την ανάπτυξη και τελειοποίηση ενός συστήματος, το οποίο θα επιτρέπει -αφού εγκατασταθεί εύκολα στο αυτοκίνητο- να οδηγεί χωρίς την «εξ’ολοκλήρου παρουσία» του… οδηγού. Η εξέλιξη του συστήματος γίνεται στο… γκαράζ του hacker στο San Fransisco, ενώ υπόσχεται ότι η τιμή του συστήματος δεν θα ξεπερνάει τα 900 ευρώ.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του GeoHot, δεν άργησαν οι «χορηγοί» να βοηθήσουν στο νέο πρότζεκτ του 26χρονου. Έτσι, η εταιρεία VC επενδύει 2,8 εκατομμύρια ευρώ στην Comma.ai (που δημιουργός της είναι ο GeoHot) ώστε να επισπεύσει το πολλά υποσχόμενο σύστημα. Αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος προγραμματιστής αποτελεί έναν από τους ευφυέστατους του χώρου, τότε δεν μας φαίνεται απίθανο να δούμε την υπό εξέλιξη συσκευή στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...