Το Audi R8 χωρίς οροφή… και με 3λιτρο κινητήρα

Το R8 «χάνει» την οροφή του και μαζί αρκετά κυβικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

  • -
  • -

Οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του Audi R8 Spyder κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας, χωρίς καθόλου καμουφλάζ τις λεπτομέρειες του ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου. Η οροφή παραμένει υφασμάτινη, όπως και στην προηγούμενη εκδοχή του, με τις όποιες διαφορές σχέση με το coupe να είναι μικρές και να αφορούν κυρίως το πίσω μέρος.

Ευεργετημένο από τη δίαιτα του Coupe αναμένεται να έχει βγει και το Spyder, με μείωση που θα ξεπερνά τα 50 κιλά. Κάτω ελαφρώς διαφοροποιημένο πίσω καπό του θα υπάρχει ο μεγάλος V10 5,2 λίτρων με απόδοση 610 ίππων και 560 Nm ροπής στην έκδοση Plus. Πιο χαμηλά θα αποδίδει 540 ίππους και 540 Nm ροπής, ενώ και οι δυο εκδόσεις θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S-Tronic επτά σχέσεων που θα στέλνει τη μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς.

Η έκδοση Spyder όμως φαίνεται να αναζωπυρώνει τα σενάρια για μια πιο μικρή κινητήρια έκδοση ου R8. Αυτή είναι μια πληροφορία που έχουμε ήδη παρουσιάσει λίγο καιρό πριν. Τότε όμως ήταν με τον 2.5 TFSI, ενώ σήμερα, μια νέα πηγή, το αμερικάνικο Car & Driver, αναφέρει ότι η βασική έκδοση του R8 θα εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 twin-turbo άμεσου ψεκασμού.

Με νέες ρυθμίσεις ειδικά για το R8 αναμένεται να αποδίδει περίπου 450 ίππους. Η μετάδοση θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Στοιχεία σχετικά με επιδόσεις δεν υπάρχουν, ωστόσο, αναμένεται ακόμα και αυτή η βασική έκδοση να επιταχύνει δυνατά μέχρι τα 300 km/h που θα είναι η τελική του ταχύτητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...