Μοναδική Porsche 911 GT1 Evo race car

Ένα αγωνιστικό μοντέλο που μπορεί κανείς να την οδηγεί και στον δημόσιο δρόμο

  • -
  • -

Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το μοναδικό νόμιμο Porsche 911 GT1 Evolution race car, το οποίο μπορεί να φορέσει πινακίδες και να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει στο σφυρί από την RM Sotheby’s και ο πλειοδότης που θα προσφέρει τα περισσότερα θα το αποκτήσει και θα το οδηγήσει στο προσωπικό του γκαράζ, δίπλα στα άλλα συλλεκτικά αυτοκίνητα.

Η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου ξεχώρισε στο πρωτάθλημα GT του Καναδά από το 199 έως το 2001, ενώ οι επιδόσεις του ήταν εξαιρετικές και στο «Sebring», μιας και κέρδισε 13 από τους 31 αγώνες.

Το κεντρομήχανο θηρίο εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο 3.2 κινητήρα των 600+ ίππων. Κατά το ντεμπούτο της GT1 δεν έλαβε την δόξα που της άρμοζε, μιας και επισκιάστηκε από τις McLaren F1 GTR και Ferrari F40 LM. Γι’αυτό, οι μηχανικοί κατασκεύασαν ένα νέο μοντέλο, που φέρει ένα αεροδυναμικό πακέτο, ενώ παράλληλα, αντικατέστησαν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα με αυτά που χρησιμοποίησε η Porsche 911 996 για πρώτη φορά εκείνη την εποχή.

Η RM Sotheby’s υπολογίζει ότι τα έσοδα του μοντέλου θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...