Italdesign GTZero concept

Ένα ηλεκτρικό shooting brake πρότζεκτ

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα παρουσίασε η Italdesign, το GTZero, το οποίο υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της shooting brake κατηγορίας. Ο γνωστός οίκος σχεδίασης κατάφερε να συνδυάσει με απόλυτη επιτυχία τις μοντέρνες γραμμές με τον… «έξτρα» όγκο της συγκεκριμένης κατηγορίας, κάτι που γνωρίζει καλά να κάνει μιας και δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με αρκετά μοντέλα όπως είναι τα Bizzarrini Manta 1968, Alfa Romeo Scighera 1997 και Daewoo Bucrane 1995.

To GTZero concept πατάει επάνω σε 22 εμπρός και 23 πίσω ιντσών ζάντες αλουμινίου και στο πίσω μέρος συναντάμε ένα ιδιαίτερο εξαγωνικό παράθυρο, το οποίο ανοίγει αποκαλύπτοντας το άπλετο χώρο αποσκευών. Στο εσωτερικό δεν βρίσκουμε πολλά κουμπιά και περιστροφικούς διακόπτες, εκτός από το κλασικό… χειρόφρενο. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής, ενώ ο οδηγός ενημερώνεται από την ψηφιακή οθόνη που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το GTZero λειτουργεί ως τετρακίνητο και πάνω στο ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο βρίσκουν τη θέση τους 3 ηλεκτροκινητήρες, με τους δύο να είναι τοποθετημένοι επάνω στον εμπρός άξονα και ο τρίτος στον πίσω. Η συνδυαστική απόδοση του πρωτότυπου μοντέλου φτάνει τα 490 PS με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές και αυτό δεν είναι σε βάρος της «κατανάλωσης» μιας και η αυτονομία που υπόσχεται με μία φόρτιση είναι έως 500 km και μπορεί να φτάσει το 80% της στάθμης της μπαταρίας σε 30 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...