Μια σπορ DS με «ηλεκτρική καρδιά» (video)

Το ηλεκτρικό DS E-TENSE concept στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει στη Γενεύη το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων E-TENSE concept, το οποίο σκιαγραφεί τα μελλοντικά στιλιστικά σχέδια της εταιρείας. Μετά από ένα χρόνο «ανεξαρτησίας» της, η DS γιορτάζει με το παραπάνω πρωτότυπο μοντέλο, που αναμφίβολα μαγνητίζει για το δυναμικό του χαρακτήρα και τις κοφτερές του γραμμές. Σχεδιαστικά θυμίζει το Divine DS concept με τις διαστάσεις του να είναι 4,12 m μήκος, 2,08 m πλάτος και το ύψος φτάνει μόλις τα 1,29 m.

H εντυπωσιακή του εμφάνιση συμβαδίζει με τη δυνατή του «καρδιά», η οποία προσφέρει 408 ίππους και μία άμεση ροπή των 516 Nm. Το DS E-TENSE ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,5 sec και η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h. Η μπαταρία λιθίου-ιόντων αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να μετακινεί το ηλεκτρικό όχημα για 360 km στην πόλη και 310 σε μικτό κύκλο. Καθόλου άσχημη αυτονομία, αν αναλογιστούμε ότι το «πράσινο» μοντέλο έχει βάρος 1.800 κιλά και πατάει επάνω σε 20 ιντσών τροχούς.

Το DS E-TENSE concept είναι διθέσιο και το κέντρο βάρος του έχει κρατηθεί χαμηλά για την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμας, για το εσωτερικό του χρειάστηκαν 800 ώρες σχεδίασης και ελέγχου για να καταλήξει τελικά να εφαρμοστεί στην καμπίνα του πρωτότυπου αυτοκινήτου. Φυσικά δεν θα λείψει και το κέντρο πολυμέσων, το οποίο αποτελείται από μία οθόνη 10 ιντσών και ένα σύνολο ηχείων (9) Focal 640W.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να μας εντυπωσιάζει ωστόσο μην περιμένετε να περάσει και από τη γραμμή παραγωγής, μιας και θα παραμείνει ως ένα φουτουριστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...