Έρχεται το «Aran» το SUV της Seat

Με πιθανό, αλλά όχι επιβεβαιωμένο όνομα το Aran, έρχεται το πρώτο SUV της Seat

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του πρώτου SUV της ισπανικής φίρμας, κυκλοφόρησε μια εικόνα του μοντέλου από το σύστημα πολυμέσων του. Αυτή προφανώς απεικονίζει το μοντέλο που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγες εβδομάδες.

Βασίζεται στο γνωστό μας πρωτότυπο 20V20 concept, το οποίο είδαμε πέρυσι (κεντρική φωτογραφία). Για την κατασκευή το χρησιμοποιείται η γνωστή πλατφόρμα MQB. Το μήκος του είναι 4.636 mm, το πλάτος του 1.841 mm, το ύψος του 1.600 mm και το μεταξόνιό του 2.638 mm.

Στη βασική του εκδοχή η μετάδοση της κίνησης θα περνάει στους εμπρός τροχούς, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και ως τετρακίνητο, σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους κινητήρες. Η γκάμα των μοτέρ θα είναι πλούσια και θα ξεκινά από το νέο 1.0 TSI βενζίνης με τους 115 ίππους, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο 1.4 TSI με 150 ίππους, αλλά και το 1.8 TSI με 180 ίππους.

Όσον αφορά τους diesel κινητήρες θα υπάρχουν δυο εκδοχές του 2λιτρου με απόδοση 150 και 190 ίππων αντίστοιχα. Το πρώτο SUV θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμπρός στο κοινό της Έκθεσης της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και λίγους μήνες αργότερα αναμένεται να ξεκινήσει και την εμπορική του πορεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...