Πισωκίνητη Alfa Romeo Giulietta έως το 2017;

Μια τροποποιημένη πλατφόρμα της Giulia φαίνεται να βρίσκεται στα σκαριά

  • -
  • -

Στέλεχος της Alfa Romeo -εμμέσως πλην σαφώς- ανέφερε ότι ετοιμάζεται μία μικρότερη από τη Giulia πλατφόρμα, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια και ίσως τοποθετηθεί στην επόμενης γενιάς Giulietta. Ακόμα, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια όμως θα δούμε επίσημα την Giulia, καθώς και το νέο SUV μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε πρόσφατο event της FCA, ο επικεφαλής σχεδιαστικού τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων, Alberto Dillilo, δήλωσε ότι είναι εφικτό τεχνικά να «μεγαλώσει» η οικογένεια της ιταλικής φίρμας με ακόμα ένα hatchback που θα φέρει την τροποποιημένη πλατφόρμα της Giulia. Δεν μας φαίνεται λοιπόν απίθανο η επόμενη γενιά της Giulietta να βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα, μιας και η Alfa Romeo έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στην ανάπτυξη και κατασκευή της Giulia.

Alfa Romeo Giulia QV στη Φρανκφούρτη

Η σχεδίασή του δεν θα αλλάξει ριζικά, ωστόσο το πίσω τμήμα του είναι αυτό που θα επανασχεδιαστεί και θα αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο εμπορικά, αφού το μόνο πισωκίνητο hatchback μοντέλο στην Ευρώπη είναι προς το παρόν η BMW Σειρά 1, κάτι που ίσως αλλάξει και αυτό γιατί φήμες θέλουν η επόμενη γενιά του γερμανικού  μοντέλου να βασίζεται στην πλατφόρμα UKL1. Αυτή ίσως είναι και η ευκαιρία για τη νέα γενιά Giulietta να πάρει τα σκήπτρα του σπορ πισωκίνητου μικρομεσαίου premium μοντέλου...

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η Alfa Romeo Quadrifoglio Verde

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...