Οι Ferrari δεν μαρσάρουν πια στο Maranello

Φρένο βάζει ο δήμαρχος του Maranello στους πελάτες των εταιρειών ενοικίασης Ferrari

  • -
  • -

Στο στόχαστρο του δημάρχου του Maranello μπήκαν οι ενοικιαζόμενες Ferrari. Αυτό έγινε γιατί μέσα σε διάστημα εννέα μηνών καταγράφηκαν 450 περιστατικά ηχορύπανση που δημιουργούσαν οι τουρίστες που νοίκιαζαν τις Ferrari για μια μικρή βόλτα 10 λεπτών.

Το μικρό κόστος, μόλις 50 με 80 ευρώ για την ενοικίαση μιας Ferrari, τις έκανε ανάρπαστες στους επισκέπτες της μικρής πόλης της Ιταλίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοί της να χάσουν την ησυχία τους, αφού οι οδηγοί των supercars, μεταξύ άλλων, αρέσκονται να ανεβάζουν στροφές στον κινητήρα δημιουργώντας ηχορύπανση.

Αναλογικά, μιλάμε για περίπου 50 περιστατικά τον μήνα, αυτά δηλαδή που έχουν καταγραφεί από την αστυνομία, μετά από ενημέρωση που δέχτηκαν από τους πολίτες. Πιθανότατα θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα και σίγουρα μεταξύ αυτών και περιστατικά παραβίασης ορίων ταχύτητας.

Έτσι, ο δήμαρχος της μικρής και ήσυχης κατά τα λοιπά πόλης, κατέφυγε στο δικαστήριο για να επιβάλει έναν νόμο που θα έβαζε μια τάξη. Αυτό έγινε, αλλά έφερε αντιδράσεις από τις εταιρείες ενοικιάσεων, που βρέθηκαν να χάνουν αρκετά χρήματα. Αυτές άσκησαν έφεση προκειμένου να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς, ωστόσο, έχασαν, κάνοντας έτσι το «σπορ» της οδήγησης ενός εξωτικού αυτοκινήτου προνόμιο μόνο για λίγους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...