Lotus Exige Sport 350 με βάρος 1.125 kg

Μετά το… γυμναστήριο, η Exige Sport 350 έχασε 51 κιλά (σε σχέση με τον προκάτοχό του)

  • -
  • -

Η Lotus αποκάλυψε το νέο της δημιούργημα, το οποίο ονόμασε Exige Sport 350 και το σημαντικότερο highlight είναι ότι μείωσε το βάρος της σε σχέση με τον προκάτοχό του, Exige S. Το βάρος του έχει φτάσει τα 1.125 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι μειώθηκε κατά 51 κιλά. Το «αδυνάτισμα» πραγματοποιήθηκε τοποθετώντας πιο ελαφριά μπαταρία, καθώς και αρκετά μηχανολογικά εξαρτήματα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται το γνώριμο μοτέρ των 3,5 λίτρων V6, το οποίο αποδίδει 350 ίππους και 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,9 sec και φτάνει την τελική ταχύτητα των 274 km/h. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αγοραστής εξοπλίσει το ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων χρειάζεται 3,8 sec για το 0-100 km/h και η τελική ταχύτητα μειώνεται στα 261 km/h.

Αναβαθμίσεις έχουμε και στο σύστημα ανάρτησης του μοντέλου, ενώ το κέντρο βάρος μειώθηκε ακόμα περισσότερο. Στις δοκιμές, το χρονόμετρο έδειξε 2,5 sec λιγότερα σε σχέση με το Exige S. Για αυτούς όμως που θέλουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το βάρος του sportcar, η Lotus προσφέρει προαιρετικά ζάντες ελαφρού κράματος και νέο σύστημα πέδησης, μειώνοντας το συνολικό βάρος ακόμα 10 κιλά. Προαιρετικά είναι όλα τα ηλεκτρονικά «καλούδια» όπως το σύστημα infotainment, ο κλιματισμό και άλλα, ενώ το εσωτερικό του μπορεί να επενδυθεί με κιτρινόμαυρο θέμα που φέρνει μνήμες της Lotus Esprit S1 του 1976.

Οι πωλήσεις της Lotus Exige Sport 350 θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο με τιμή εκκίνησης τα 74.000 ευρώ στην γερμανική αγορά, ενώ ένα μήνα αργότερα θα λανσαριστεί και η «ανοιχτή» της έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...