Πόσο κοστίζει η συντήρηση μιας Lamborghini Gallardo; (Video)

Ένα απλό service δεν πέφτει κάτω από τα 940 ευρώ

  • -
  • -

Έχει γίνει trend τελικά να παρουσιάζεις το κόστος συντήρησης ενός supercar, ενώ γίνεται ιδιαίτερα εύκολο όταν είσαι ιδιοκτήτης ενός εξωτικού μοντέλου. Όπως για παράδειγμα ο συγκεκριμένος στο βίντεο που παρακολουθήσαμε. Σε μια μικρή βόλτα και με τη βοήθεια μίας dashboard κάμερα εξηγεί στον κόσμο που αναρωτιέται πόσα χρήματα ξοδεύει ένας ιδιοκτήτης μιας Gallardo.

O κύριος στο βίντεο ξεκινάει λέγοντας για το συμπλέκτη της Lamborghini του, ο οποίος δεν «αντέχει» όσο ενός γήινου μοντέλου, αλλά μπορεί να φτάσει τα 24.000 με 40.000 χιλιόμετρα και το κόστος αλλαγής αγγίζει τα 7.500 ευρώ για την πρώτη γενιά Gallardo. Στην περίπτωση που κάποιος σκεφτεί να πάει το υπεραυτοκίνητο στον… «μπάρμπα Μήτσο» και να αλλάξει τον συμπλέκτη είναι ανέφικτο, μιας και η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει το ενημερωμένο λογισμικό που διαχειρίζεται το σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου.

Ένα «φυσιολογικό» service που γίνεται κάθε 12.000 χιλιόμετρα, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγή λαδιού, φίλτρα, φίλτρα καμπίνας κλπ κοστίζει σχεδόν 940 ευρώ, ενώ στα 24.000 χιλιόμετρα υπολογίζεται το «φυσιολογικό» service και επιπλέον αλλαγή των μπουζί και άλλα με την τιμή να σκαρφαλώνει  τα 1.880 ευρώ.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι των αναλώσιμων για το εν λόγω μοντέλο είναι και τα ελαστικά. Το ιταλικό supercar έρχεται με υπερυψηλών αποδόσεων ελαστικά της Pirelli, τα PZero και σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης δεν αντέχουν περισσότερο από 16.000 χιλιόμετρα και η αλλαγή τους μπορεί να κοστίσει έως και 1900 ευρώ το σετ. Την ίδια αντοχή έχουν και άλλης εταιρείας ελαστικά με το κόστος αλλαγής να είναι σε παρόμοιο επίπεδο.

Για περισσότερα στοιχεία δες το βίντεο…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...