Mini Clubman JCW με 300+ ίππους στα σκαριά

Το αντίπαλο δέος των Ford Focus RS και Audi Sportback RS3, ετοιμάζει η Mini

  • -
  • -

Λίγες μέρες πριν είχαμε κάνει αναφορά για την τετρακίνητη έκδοση του Clubman JCW που ετοιμάζει η Mini. Σήμερα επανερχόμαστε με νέες πληροφορίες σχετικά με μια γρήγορη έκδοση, σε συνέχεια της προηγούμενης είδησης, που θα συνδυάζει τετρακίνηση και ισχύ που θα ξεπερνάει τους 300 ίππους.

Στόχος, τα πανίσχυρα Ford Focus RS των 350 ίππων και Audi Sportback RS3 των 367 ίππων. Το ρεπορτάζ έρχεται από το βρετανικό Auto Express, με την πηγή τους να είναι μέσα στη Mini, όπως αναφέρουν. Το νέο Mini Clubman στην έκδοση S θα αποτελέσει ανταγωνιστή των Volkswagen Golf GTi και Ford Focus ST, αλλά με ένα αυτοκίνητο, πιο αποδοτικό, πιο μεγάλο και πιο γρήγορο από αυτό της προηγούμενης γενιάς.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορεί χρησιμοποιώντας τον μεγάλο τούρμπο κινητήρα των 2,0 λίτρων, με διαφορετικές ρυθμίσεις, ώστε να αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους να γίνει ανταγωνιστικό στις κορυφαίες εκδόσεις του Focus με τα διακριτικά RS και το Audi Sportback RS3.

Η τετρακίνηση θα του προσδίδει έναν all around χαρακτήρα, που θα του επιτρέπει να βάζει τη δύναμη κάτω σε κάθε είδους οδόστρωμα. Παράλληλα, το χαμηλότερο βάρος του έναντι του ανταγωνισμού του επιτρέπει να έχει, θεωρητικά τουλάχιστον, παραπλήσιες επιδόσεις, με χαμηλότερη ισχύ, αλλά και πιο ευέλικτη και σπορ συμπεριφορά.

Αισθητικά αναμένεται να ξεχωρίζει στις λεπτομέρειες από το S, υιοθετώντας νέα μάσκα με διακριτικά, πιο φουσκωμένα φτερά και μεγαλύτερους τροχούς, διαφορετικής σχεδίασης. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, οι οποίες σύμφωνα με τους Βρετανούς, δεν θα αργήσουν, για να απολαύσουμε μια εξαιρετική κόντρα ανάμεσα στο γρήγορο Mini Clubman, το Ford Focus RS και το Audi Sportback RS3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...