4 νέα supermini στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015

Τα ολοκαίνουργια Honda Jazz και Suzuki Baleno και τα ανανεωμένα Peugeot 208 και Seat Ibiza κάνουν πανελλαδική πρεμιέρα στην αίθουσα Ξιφασκίας

  • -
  • -

Η φετινή έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015 μας επεφύλασσε πολλά καινούργια μοντέλα που μόλις πάτησαν τροχό στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους τέσσερις προτάσεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς, τα supermini. Πρόκειται για τα ολοκαίνουργια Honda Jazz και Suzuki Baleno και τα ανανεωμένα Peugeot 208 και Seat Ibiza. Αφού τα γνωρίσουμε καλύτερα, ένα προς ένα, πείτε μας στο παρακάτω poll ποιο προτιμάτε.

 

HONDA JAZZ

Tο Jazz 3ης γενιάς έχει αυξημένες διαστάσεις με αντίστοιχη βελτίωση της ήδη εξαιρετικής ευρυχωρίας στο εσωτερικό. Τα πίσω καθίσματα “Magic Seats” συνεχίζουν να δίνουν απαράμιλλη πρακτικότητα ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 354 lt με τα καθίσματα σε όρθια θέση. Το infotainment Honda Connect με οθόνη αφής 7 ιντσών φροντίζει για την ψυχαγωγία, τη συνδεσιμότητα, την ενημέρωση και την άνεση των επιβατών. Αρκετά είναι και τα ηλεκτρονικά που αναβαθμίζουν την ασφάλεια, όπως τα συστήματα ειδοποίησης σύγκρουσης, ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, απεικόνισης σήμανσης κλπ. Η 3η γενιά Jazz εφοδιάζεται με νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων που αποδίδει 102 ίππους και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή αυτόματο CVT. Τέλος, το νέο Jazz βαθμολογήθηκε πρόσφατα με 5 αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ το νέο Honda Jazz 1.3 2015

 

 

PEUGEOT 208

Το γαλλικό supermini υπέστη facelift με τις διαφορές να εντοπίζονται κυρίως στους προφυλακτήρες, στα εμπρός και πίσω φώτα και στη γρίλια της μάσκας. Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος infotainment, που εκτός από τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και USB προσφέρει και το MirrorScreen, που «μεταφέρει» την οθόνη του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου. Η γκάμα του 208 facelift περιλαμβάνει τους βενζινοκινητήρες PureTech 1.2 των 82 ίππων και 1.2 τούρμπο των 110 ίππων καθώς και τον 1.6 ΤΗΡ των 165 ίππων. Σε diesel υπάρχει ο 1.6 BlueHDi σε εκδόσεις με 75, 100 και 120 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας είναι το 208 GTi με τον 1.600άρη τούρμπο κινητήρα THP των 208 ίππων.

 

 

SEAT IBIZA

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ συγκεντρώνει και η ανανεωμένη εκδοχή του Ibiza, με αναβαθμισμένη ποιότητα, νέους κινητήρες και τεχνολογία. Εξωτερικά οι αλλαγές στο facelift περιορίστηκαν στα εμπρός φανάρια (με τεχνολογία LED), στα νέα σχέδια ζαντών 16 και 17 ιντσών και στην αύξηση των επιλογών στη χρωματική παλέτα. Μικρές αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του μοντέλου, οι οποίες φαίνονται στο τιμόνι, στους αεραγωγούς και στους διακόπτες. Στην έκθεση οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν το supermini της ισπανικής φίρμας στις 3θυρες SC και 5θυρες εκδοχές του. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους βενζίνης 1.0 με 75 PS, 1.0 TSI με 95 και 110 PS, 1.4 TSI FR με 150 PS και 1.8 TSI CUPRA με 192 PS. Σε diesel υπάρχει ο νέος 1.4 TDI με 75, 90 ίππους και 105 ίππους. Τέλος, στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά το Style Connect το οποίο έχει αναπτυχθεί από τη Seat σε συνεργασία με την Samsung και προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας μέσω του συστήματος Mirror Link.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ:

SEAT IBIZA 5d

SEAT IBIZA SPORTCOUPE

SEAT IBIZA ST

SEAT IBIZA CUPRA

 

 

SUZUKI BALENO

Το νέο Baleno έχει μήκος 3.995 mm που το τοποθετεί στην κατηγορία supermini, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αντικαθιστά το Swift. Με μακρύ μεταξόνιο 2.520 mm, χώρους ικανούς να βολέψουν πέντε επιβάτες και μεγάλο πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 355 λίτρα, το νέο Suzuki στοχεύει στο άνω άκρο της κατηγορίας έχοντας βλέψεις να κλέψει αγοραστές και από τα μικρομεσαία. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης. Ο καινούργιος 3κύλινδρος 1.000άρης Turbo Boosterjet άμεσου ψεκασμού αποδίδει ισχύ 110 ίππους, ενώ ο 4κύλινδρος DUALJET των 1.242 cc με διπλό injection αποδίδει 90 PS. Ο συγκεκριμένος κινητήρας χρησιμοποιείται και στην υβριδική έκδοση 1.2 SHVS, στην οποία ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας βοηθά το έργο του 1.2 βενζινοκινητήρα όταν οι απαιτήσεις σε φορτίο (επιτάχυνση κλπ) είναι μεγάλες, ενώ παίζει και το ρόλο της μίζας. Το υβριδικό Baleno διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου και εκπομπές CO2 στα 93 g/km. Άλλα τεχνολογικά καλούδια του μοντέλου της Suzuki που θα ξεκινήσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2016 είναι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Radar Brake Support (RBS) και το infotainment Smartphone Linkage Display Audio με οθόνη 7’’, θύρα USB, υποδοχή SD card, συμβατότητα με Apple CarPlay και κάμερα οπισθοπορείας.

 

Δείτε εδώ όλα τα νέα μοντέλα από την έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...