Αυτό είναι το Lada XRAY

Στο 2ο τρίμηνο του 2016 αναμένεται να πωλείται και στη γηραιά ήπειρο

  • -
  • -

Την τελική μορφή του πήρε τελικά το Lada XRAY, το οποίο επίσημα θα ξεκινήσει την παραγωγή του στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, το νέο Lada θα παραδίδεται στους υποψήφιους αγοραστές του τον Φεβρουάριο 2016 και αποτελεί το δεύτερο ολοκαίνουργιο μοντέλο της φίρμας μετά το Vesta sedan.

Σχεδιαστικά δεν διαφέρει από τα πρωτότυπα που είδαμε τόσο το 2013 όσο και το 2014. Η μόνες διαφοροποιήσεις είναι στα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ διαθέτει μικρότερους τροχούς και εμπρός φώτα με νέα γραφικά. Το εσωτερικό του έρχεται με δερμάτινο τιμόνι και αρκετές ηλεκτρονικές ευκολίες όπως είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος και θύρες USB/AUX.

Δοκίμασε το νέο Lada Vesta o Πούτιν

Η AvtoVAZ ανέφερε ότι το νέο XRAY βασίζεται στην πλατφόρμα B0, την οποία έχει παραλάβει μετά τη συνεργασία της με τη Renault-Nissan. Η ισχύς προέρχεται από 3 βενζινοκινητήρες. Το βασικό μοτέρ είναι ο 1.6 των 106 ίππων, ενώ προσφέρεται και σε μία πιο δυνατή έκδοση απόδοσης 114 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.8 των 123 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται είτε με αυτόματο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Lada XRAY έχει δρομολογηθεί να συμμετάσχει στις δοκιμές του Euro NCAP μέσα στο 2016 και η ρώσικη φίρμα δεν περιμένει λιγότερο από 3 αστέρια στο γενικό αποτέλεσμα.

Τέλος, οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν λίγους μήνες μετά τον Φεβρουάριο, ωστόσο τιμή δεν έχει αναφερθεί για τη γηραιά ήπειρο ακόμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...