Τρεις τραυματίες σε σύγκρουση Google Car

Ατύχημα στην Καλιφόρνια με αυτοκίνητο χωρίς οδηγό

  • -
  • -

Ο αυτόματος πιλότος του Lexus της Google σταμάτησε κανονικά σε φανάρι πίσω από δύο άλλα αυτοκίνητα ωστόσο ο οδηγός που ακολουθούσε έπεσε αφρενάριστος προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό των τριών επιβαινόντων. Τα έξι από τα 14 ατυχήματα που έχουν εμπλακεί τα αυτοκίνητα της Google έχουν συμβεί το τελευταίο πεντάμηνο όπου 25 συνολικά οχήματα δοκιμάζονται εντατικά σε κανονικούς δρόμους. Για όλα τα ατυχήματα, όπως και το τελευταίο, δεν ευθύνονταν το όχημα αλλά οι άλλοι οδηγοί με εξαίρεση τη μία περίπτωση όπου ο ίδιος οδηγός του Lexus δεν είχε ενεργοποιήσει το Mode αυτόνομης οδήγησης κατά τη διάρκεια επίδειξης.

Ο Chris Urmson επικεφαλής του προγράμματος κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς οδηγό της Google δήλωσε ότι πλέον η κατάσταση είναι συγκρίσιμη με αυτό που συμβαίνει στην καθημερινότητα. Ο υπαίτιος οδηγός δεν αντελήφθην το σταματημένο αυτοκίνητο της  Google κι έπεσε με ταχύτητα 27km/h χωρίς καν να φρενάρει! Οι επιβάτες διακομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο και πήρα εξιτήριο την ίδια ημέρα.  Στα έντεκα από τα δεκατέσσερα συνολικά ατυχήματα που έχουν εμπλακεί Lexus της Google, είχαμε την ίδια αιτία, δηλαδή χτύπημα από πίσω σε διασταύρωση ή φανάρι.

Οι αναλυτές προσπαθούν να διαπιστώσουν το λόγο για τον οποίο συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα τέτοιας μορφής συγκρούσεις. Πιθανόν να οφείλονται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό ακολουθούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις σημάνσεις και δεν υπάρχει η ελαστικότητα στην κρίση των κανονικών οδηγών. Από την άλλη, πολλοί χαζεύουν τα ιδιαίτερα αυτά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να μπορούν να τα παρατηρούν κι από κοντά αφού τα …πετύχουν.

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: Όταν έρθει το Αύριο!



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...