Παρουσιάστηκε η Alfa Romeo Giulia

Τα γενέθλια για τα 105 χρόνια της Alfa Romeo είχαν ένα εξαιρετικό δώρο τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το κοινό της

  • -
  • -

Στο ανακαινισμένο μουσείο της εταιρείας στο Arese της Ιταλίας η Alfa Romeo παρουσίασε αυτό που εδώ και τόσα χρόνια περίμεναν οι Alfisti: Ένα πισωκίνητο σπορ sedan. Όπως ήδη ξέραμε ονομάζεται Giulia και ενσαρκώνει όλα τα στοιχεία που περιμένεις από μια Alfa. Ειδικά στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde, τόσο η κορυφαία τεχνολογία όσο και το απαράμιλλο στιλ ξεχειλίζουν. Πρόκειται για την έκδοση που θα έρθει αντιμέτωπη με αυτοκίνητα σαν την BMW M3 και τη Mercedes-Benz C63 AMG. Γι’ αυτό και κινείται από έναν 3λιτρο V6 με δύο τούρμπο που είναι μπολιασμένος με τεχνολογία της Ferrari, αποδίδει 510 ίππους και δίνει αναλογία κάτω από 3 κιλά/ίππο. Η Alfa Romeo ανακοινώνει 0-100 km/h σε μόλις 3,9 sec χωρίς πάντως να αποσαφηνίζει εάν αυτή η τιμή είναι για πισωκίνητη ή για τετρακίνητη μετάδοση (η Giulia είναι συμβατή και με τις δύο επιλογές). Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η κατανομή του βάρους είναι στο 50/50 εμπρός/πίσω, η ανάρτηση ειδικά σχεδιασμένη, το τιμόνι το πιο άμεσο της αγοράς (σύμφωνα με την εταιρεία) ενώ υπάρχουν συστήματα όπως το torque vectoring control (με συμπλέκτες εκατέρωθεν του πίσω διαφορικού) για απόλυτο έλεγχο της ισχύος, το Integrated Braking System για κορυφαίο φρενάρισμα και το Active Aero Splitter για μέγιστη σταθερότητα στην υψηλή ταχύτητα. Έχει γίνει ακόμα εκτενής χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου, ενώ η δυναμική συμπεριφορά αφενός καθορίζεται από το πιο άκαμπτο πλαίσιο της κατηγορίας και ιδιαίτερα εξελιγμένες μηχανολογικές λύσεις, αφετέρου ελέγχεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που αλλάζουν τις παραμέτρους λειτουργίας τους ανάλογα με τη ρύθμιση του DNA. Το τελευταίο έχει τις επιλογές Dynamic, Natural, Advanced Efficiency (για πρώτη φορά σε Alfa) και Race (για τις ισχυρές εκδόσεις).

Δεν έχουμε δει ακόμα εικόνες του εσωτερικού, όμως η Alfa Romeo κάνει λόγο για ό,τι καλύτερο σε ποιότητα και σχεδίαση. Η εξωτερική εμφάνιση της κορυφαίας Giulia πάλι, είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις από το σπορ sedan της Alfa Romeo. Δηλαδή ένα μοναδικό κράμα από κομψό στιλ και επιθετικό, σπορ χαρακτήρα που αποτυπώνει τέλεια στο μάτι το σλόγκαν της Giulia: «la meccanica delle emozioni», δηλαδή το σημείο στο οποίο η μηχανική συναντά το συναίσθημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...