To νέο Audi A4 στη Φρανκφούρτη

Αρκετές πληροφορίες «διέρρευσαν» για το ολοκαίνουργιο Audi A4

  • -
  • -

Μετά τις teaser φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για το νέο Audi A4, έρχονται ακόμα περισσότερες πληροφορίες να «φωτίσουν»  το γερμανικό μεσαίο μοντέλο. Να θυμίσουμε ότι το ολοκαίνουργιο Audi A4 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το νέο Audi A4 πρόκειται να αντιμετωπίσει τον δυνατό ανταγωνισμό (βλέπε BMW Σειρά 3 με 3κύλιδρους κινητήρες, Mercedes C-Class και Jaguar XE), γι’αυτό και σύμφωνα με τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Dr Ulrich Hackenberg, το νέο μοντέλο έχει αναβαθμιστεί αισθητά ως προς την άνεση και την οδηγική συμπεριφορά. Όσον αφορά στον τελευταίο παράγοντα, το σύστημα διεύθυνσης –σύμφωνα με την εταιρεία- είναι πολύ καλύτερο, μιας και πληροφορεί με μεγαλύτερη ακρίβεια πλέον τον οδηγό.

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται το νέο Audi A4 είναι μία μικρότερη εκδοχή της MLB, την οποία συναντήσαμε στο νέο Q7.  Στην περίπτωση του Q7, το βάρος μειώθηκε κατά 325 κιλά, ενώ στο Α4 αναμένεται να κατέβει κατά 100 κιλά σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Επίσης, θα εξοπλιστεί με πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση και νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, το νέο Audi A4 θα εφοδιάζεται από τον 1.4 TFSI CoD (Cylinder on Demand) των  125 ίππων έως και τον 3.0 TDI diesel, ενώ γεφυρώνονται από 2.0 TDI. Επίσης, θα διατίθεται και σε plug-in hybrid έκδοση με τη συνεργασία ενός 2.0 TDI 190 PS. To Audi A4 e-tron μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά έως και 48 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...