Citroen Aircross Concept: To SUV του αύριο

Το Aircross Concept είναι μια υβριδική SUV άσκηση της Citroen πάνω σε αυτό που ξέρει να κάνει άριστα: Στη σχεδίαση

  • -
  • -

Το πρωτότυπο SUV Aircross με τις εντυπωσιακές, απόλυτα ρευστές γραμμές του είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την έμφαση που έχει δώσει στη σχεδίαση τα τελευταία χρόνια η Citroen. Μετά από μια σειρά από διαρροές φωτογραφιών, τελικά παρουσιάστηκε επίσημα στο διαδίκτυο, λίγο πριν το δει από κοντά το κοινό στην επερχόμενη έκθεση της Σαγκάης.

Ακολουθεί σε γενικό πλαίσιο την ιδιοφυία του C4 Cactus, με σαφώς πιο εμφατικές διαστάσεις όμως: Μήκος 4,58 m, πλάτος 2,1 και ύψος 1,73. Ο χαρακτήρας SUV τονίζεται από λεπτομέρειες όπως τα «Alloy Bumps», τα οποία προστατεύουν το αμάξωμα από τις μικροεπαφές με το έδαφος και τα λοιπά στοιχεία της φύσης.

Το Aircross έχει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, με 1.600άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα 221 ίππων για τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα 96 ίππων για τους πίσω. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 313 ίππους και η Citroen ανακοινώνει 0-100 km/h σε μόλις 4,5 sec. Παράλληλα η μέση κατανάλωση είναι 1,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 39 g/km. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα κίνησης για 50 km με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για απόλυτη οικονομία στην πόλη.

Ευτυχώς, η έμπνευση στη σχεδίαση του Aircross δεν αναλώθηκε στο αμάξωμα αλλά πέρασε και στην καμπίνα. Ο σκοπός ήταν ένα απόλυτα χαλαρωτικό περιβάλλον για να απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Γι’ αυτό έχει μεγάλους χώρους και πολλά στοιχεία με τη φρεσκάδα και την ιδιαιτερότητα του Cactus. Επικουρικά του head up display υπάρχουν δύο ακόμα 12ιντσες οθόνες που παρέχουν διάφορες πληροφορίες, ενώ μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες από τη διαδρομή που ακολουθείς. Επίσης, κάθε κάθισμα έχει ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνο, ώστε οι επιβάτες του Aircross να επικοινωνούν μεταξύ τους όλοι μαζί ή ξεχωριστά.

Δεν ξέρουμε πόσες από τις καινοτομίες του Aircross θα περάσουν στην παραγωγή, όμως η τόλμη της Citroen είναι δεδομένη και δείχνει σαφώς ότι γαλλική εταιρεία βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...