Mercedes-Benz Concept V-ision e

Στην έκθεση της Γενεύης, η Mercedes-Benz παρουσιάζει την πρωτότυπη μορφή μιας plug-in υβριδικής V-Class με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση κι άλλο τόσο εντυπωσιακή πολυτέλεια

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz V-Class είναι στην ουσία ένας πολυτελής πολυχώρος επάνω σε ρόδες, με θέσεις για έξι τυχερούς που απολαμβάνουν τις ανέσεις μιας S-Class.

Φαίνεται πως η Mercedes-Benz έχει βλέψεις να πάει ακόμα πιο μακριά αυτό το πρότζεκτ, γι’ αυτό και στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάζει μια πρωτότυπη υβριδική έκδοση που ονομάζεται Concept V-ision e. Διαθέτει ένα plug-in hybrid σύστημα κίνησης με έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων με 210 ίππους και 350 Nm, σε συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα 123 ίππων και 340 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα της κοινής δράσης τους είναι μέγιστη απόδοση 333 ίππων και 600 Nm, κάτι που σημαίνει 0-100 km/h σε 6,1 sec και τελική 206 km/h. Με δεδομένο τον όγκο και το βάρος της V-Class τα νούμερα αυτά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, πόσω μάλλον από τη στιγμή που πάνε μαζί με μέση κατανάλωση 3 lt/100 km και 71 g CO2/km στον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης. Το ακόμα καλύτερο πάντως, είναι ότι το Concept V-ision e έχει και μια ηλεκτρική ακτίνα δράσης 50 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h, κάτι που σημαίνει αμιγώς ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη. Την ενέργειά του εξασφαλίζει μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 13,5 KWh, η οποία φορτίζει από την πρίζα. Το σύστημα έχει τις λειτουργίες Hybrid, E-Mode, E-Save και Charge, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού.

Ο εξοπλισμός και οι δυνατότητες εξατομίκευσης που είναι κύριο χαρακτηριστικό των V-Class δίνουν κ εδώ το «παρών», σε ακόμα μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό. Οι επενδύσεις από αληθινό ξύλο και τα στοιχεία της πολυτέλειας αγγίζουν την υπερβολή, όπως ακριβώς πολλές φορές απαιτούν οι «ειδικοί προσκεκλημένοι» του σαλονιού της.

Δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν και πότε το Concept V-ision e θα μπει στην παραγωγή, όμως είναι βέβαιο ότι μέσα στο 2015 η γκάμα της V-Class θα εμπλουτιστεί πολύ σοβαρά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...