Νέο Honda Jazz με 1.3 i-VTEC

Αποκαλυπτήρια στη Γενεύη. Στην Ελλάδα το φθινόπωρο

  • -
  • -

H Honda παρουσίασε το Jazz 3ης γενιάς στο Σαλόνι της Γενεύης. Το καινούργιο σουπερμίνι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Οκτώβριο. Εξωτερικά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ωστόσο έχει αυξήσει τις διαστάσεις του σε σχέση με τον προκάτοχό του. Συγκεκριμένα, το μήκος του είναι 95mm και το μεταξόνιο 30mm μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ έχει αλλάξει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω τμήμα, δανειζόμενο σχεδιαστικά στοιχεία από τα νέα HR-V, CR-V κ.ο.κ.

Η ευρυχωρία στο εσωτερικό, όχι μόνο παραμένει, αλλά αυξάνεται ακόμα περισσότερο στο νέο Honda Jazz. Σε αυτό βοηθάνε ιδιαίτερα τα Magic Seats και φυσικά οι μεγαλύτερες διαστάσεις του μοντέλου. Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 354 lt με τα καθίσματα σε όρθια θέση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση φτάνει τα 884 lt.

Όσον αφορά στην ψυχαγωγία, ενημέρωση και άνεση των επιβατών αναλαμβάνει το infotainment της Honda, με έξοδο πηγής μία 7 ιντσών οθόνη στην κεντρική κονσόλα από την οποία μπορεί ο χρήστης να σερφάρει στο διαδίκτυο, να ενημερωθεί για την κίνηση στους δρόμους και τον καιρό, ή να ακούσει ιντερνετικό ραδιόφωνο. Ακόμα, το νέο supermini διαθέτει αρκετά ηλεκτρονικά «καλούδια» για την ασφάλεια του οδηγού και των υπόλοιπων επιβατών, όπως είναι σύστημα ειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, απεικόνιση σήμανσης και άλλα.

Η 3η γενιά Jazz βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο HR-V και εφοδιάζεται με νέο κινητήρα 1,3 λίτρων τεχνολογίας Earth Dreams. Η απόδοση του φτάνει τους 102 ίππους στις 6.000 rpm που περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός νέου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων ή ενός CVT.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...