Νέο Audi R8 e-tron με 450 km αυτονομία

Η δεύτερη γενιά του R8 e-tron θα είναι πιο δυνατό αλλά και με σημαντικά μεγαλύτερη ακτίνα δράσης

  • -
  • -

Μαζί με το ολοκαίνουργιο R8 η Audi ανακοίνωσε αρκετές πληροφορίες και για το ηλεκτρικό R8 e-tron. Οι μπαταριές της νέας γενιάς του μοντέλου έχουν πλέον χωρητικότητα 92 KWh αντί για 49, κάτι που σημαίνει αυτονομία στα 450 km. Και μάλιστα, χωρίς η συστοιχία των μπαταριών που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα να έχει αλλάξει σε διαστάσεις.

Αντιθέτως, οι επιδόσεις έχουν αλλάξει εντελώς διάσταση: Κάθε ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 231 ίππους και 460 Nm ροπή, δίνοντας 0-100 km/h σε 3,9 sec. Η επικοινωνία των δύο κινητήρων συντονίζεται ηλεκτρονικά ώστε να βελτιώνεται η δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ το έτσι κι αλλιώς κορυφαίο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας του πρώτου R8 e-tron είναι ακόμα πιο προηγμένο. Τα παραπάνω αυξάνουν την ενεργειακή πυκνότητα του αυτοκινήτου στα 154 Wh/kg από 84, ενώ πλέον η πλήρης φόρτιση διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες (χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το είδος της παροχής) καθότι γίνεται τόσο με συνεχές όσο και με εναλλασσόμενο ρεύμα.

Οι παραγγελίες για το δεύτερης γενιάς R8 e-tron θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015, με την κορυφαία ποιότητα που υπόσχεται η χειροποίητη κατασκευή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...