Ακόμα ομορφότερο το Range Rover Evoque

Το ανανεωμένο Range Rover Evoque φέρει αισθητικές και μηχανικές αλλαγές

  • -
  • -

Η Land Rover αποκάλυψε το ανανεωμένο Range Rover Evoque, το οποίο έχει αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στην εμφάνισή του εντοπίζονται στον εμπρός τμήμα με νέο προφυλακτήρα, μεγαλύτερους αεραγωγούς, νέα γρίλια και φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η νέα αεροτομή, τα νέα γραφικά στα φανάρια και τα νέα σχέδια των τροχών.

Στο εσωτερικό, η διάταξη της πόρτας έχει αλλάξει, έχουν τοποθετηθεί νέα καθίσματα και διαθέτει αναβαθμισμένο infotainment σύστημα, εξοπλισμένο με οθόνη αφής 8 ιντσών. Το σύστημα τετρακίνησης All Terrain Progress Control (ATPC) είναι δανεισμένο από τον μεγαλύτερο αδερφό (Range Rover), το οποίο κρατάει σταθερή πορεία στο όχημα όταν βρίσκεται σε εκτός δρόμου συνθήκες ή σε ολισθηρή επιφάνεια.

Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται κάτω από το καπό, αφού το ανανεωμένο Evoque εφοδιάζεται με τον νέο TD4 turbodiesel κινητήρα, ο οποίος ζυγίζει 20-30 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του. Ο ίδιος πετρελαιοκινητήρας προσφέρεται είτε με 150 είτε με 180 ίππους, ενώ ο Si4 τούρμπο βενζινοκινητήρας αποδίδει 240 PS με τη διαδικασία του 0-100 να ολοκληρώνεται σε 7,6 sec. Η τελική ταχύτητά του είναι 217 km/h.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφαλείας, το ανανεωμένο Evoque εξοπλίζεται με το σύστημα ανίχνευσης αλλαγής λωρίδας, το οποίο -εκτός από την ειδοποίηση- επεμβαίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, κρατώντας το όχημα αυτόματα στη σωστή του πορεία. Επίσης, διαθέτει σύστημα αποφυγής συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες μικροατυχημάτων. Το Range Rover Evoque facelift έχει τον τρόπο… αφύπνισης του οδηγού σε περίπτωση που το σύστημα -μέσω κάμερας και αισθητήρων- ανιχνεύσει κόπωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...