McLaren P1 GTR με 1.000 ίππους

Η McLaren αποκάλυψε το μοντέλο παραγωγής P1 GTR, το οποίο θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του μπροστά στο κοινό τον Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

  • -
  • -

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα P1 GTR είναι «το καλύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο μέσα στην πίστα». Το συνολικό βάρος του μοντέλου έχει μειωθεί κατά 50 κιλά σε σχέση με την «πολιτισμένη» έκδοση και αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση ελαφρύτερων υλικών τόσο στο αμάξωμα, όσο και μηχανικά. Συγκεκριμένα, η διπλή απόληξη έχει κατασκευαστεί από ειδικό κράμα και τιτάνιο, κερδίζοντας μόνο από την εξαγωγή 6,5 κιλά του βάρους του supercar.

Αναβαθμίστηκε ο V8 3,8lt κινητήρας twin-turbo, ο οποίος αποδίδει πλέον 800 ίππους και σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 200 PS, φτάνει συνολικά τους 1.000 ίππους. Η νέα P1 GTR είναι 80mm φαρδύτερη και 50mm χαμηλότερη σε σχέση με την «απλή» έκδοση, ενώ πατάει επάνω  σε 19 ιντσών τροχούς. Σε περίοπτη θέση στο πίσω τμήμα(400mm πιο πάνω από το αμάξωμα) βρίσκεται η μεγάλη αεροτομή (100mm πιο πάνω από την απλή έκδοση), η οποία εκτόξευσε την κάθετη δύναμη κατά 10% (660 κιλά στα 241 km/h).

H McLaren P1 GTR θα πάρει τη θέση της στο περίπτερο της φίρμας στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Μάρτη, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου σε περιορισμένες μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...