Η Βρετανία στηρίζει τις δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Με απώτερο σκοπό το να προσελκύσει επενδύσεις, το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας έδωσε το πράσινο φως για τα τεστ στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

  • -
  • -

Προκειμένου να τελειοποιηθεί η απαιτούμενη τεχνολογία για τα «αυτόνομα» αυτοκίνητα θα πρέπει να καλυφθούν ακόμα πολλά χιλιόμετρα δοκιμών. Μόνο που αυτή τη στιγμή, ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό είναι παράνομο να κυκλοφορεί σχεδόν οπουδήποτε πάνω στον πλανήτη.

Η Βρετανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία, από το καλοκαίρι και μετά νομιμοποιούνται τα αυτοκίνητα που θα δοκιμάζουν αυτήν την τεχνολογία. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μεταφέρουν κι έναν άνθρωπο έτοιμο να αναλάβει τον έλεγχο εάν προκύψει ανάγκη.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μελέτη επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία, που έδειξε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι περιορισμοί. Ο Υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας δηλώνει περήφανος για τη βοήθεια που θα δώσει η χώρα του στην εξέλιξη μιας τεχνολογίας η οποία θα αλλάξει ριζικά τις μεταφορές. Όμως είναι σαφές ότι πίσω από αυτή τη δήλωση κρύβονται και οικονομικοί παράγοντες. Ας μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό είναι ένα εγχείρημα της αυτοκινητοβιομηχανίας για το οποίο μέχρι το 2025 θα έχουν δαπανηθεί συνολικά 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Οπότε όσο πιο πολύ το υποστηρίξεις, τόσο περισσότερο θα μπορέσεις και να κερδίσεις από αυτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...