Οι πρώτες πληροφορίες για την 675LT

Με την 675LT η McLaren προσφέρει μια πιο πιστάδικη 650S και δημιουργεί μια ομάδα στη γκάμα της που ονομάζεται Super Series

  • -
  • -

Σχεδόν 20 χρόνια μετά από την F1 GTR του 1997, η 675 είναι η πρώτη McLaren με το χαρακτηριστικό Longtail (LT) στο όνομά της. Το ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα του πίσω μέρους της δίνει 40% περισσότερη κάθετη δύναμη συγκριτικά με την 650S, μαζί με την οποία συνθέτουν την ομάδα Super Series της εταιρείας. Η τελευταία, πλέον είναι στη μέση της γκάμας αφού πλέον στη βάση είναι η Sports Series, με το ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα ανταγωνιστεί την 911.

Η 675LT αποδίδει 675 ίππους από τον γνωστό 3.8 V8 Bi-Turbo κινητήρα της εταιρείας, που σε σχέση με εκείνον της 650S έχει σοβαρές αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν ελαφρωμένα μέρη και νέα τούρμπο. Η ροπή στην εκκίνηση περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 600 Nm ενώ η μέγιστη τιμή των 700 Nm είναι διαθέσιμη από τις 5.500-6.500 rpm με όλες τις σχέσεις του κιβωτίου πλην της 1ης. Η εξάτμιση είναι επίσης ανασχεδιασμένη ειδικά για την περίσταση και είναι φτιαγμένη ολόκληρη από τιτάνιο. Οι απολήξεις της βγαίνουν ακριβώς κάτω από την πίσω πτέρυγα κι εκτός από αποδοτική είναι και ιδιαίτερα ελαφριά, όπως επιτάσσει ο χαρακτήρας των LT. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την περισσότερη ισχύ θα κάνουν την 675LT ακόμα καλύτερη από την 650S στην οδήγηση. Εξάλλου, το νέο μοντέλο πρακτικά θα παίξει το ρόλο της «πιστάδικης» εκδοχής της 650S. Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και οι επιδόσεις της θα ανακοινωθούν στην Παγκόσμια αποκάλυψή της, στην έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...