Αποκάλυψη του Nissan GT-R LM Nismo

Στο τηλεοπτικό σποτ της Nissan για το Super Bowl 2015 αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό Nissan GT-R LM Nismo

  • -
  • -

Στο σποτ «With Dad» της Nissan έκανε την εμφάνισή του Nissan GT-R LM NISMO, το αυτοκίνητο που θα τρέξει στον καλύτερο παγκοσμίως αγώνα αντοχής, Le Mans 24 Hours. Το 2015 η Nissan θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής με το Nissan GT-R LM NISMO, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του 24-ωρου Le Mans.

Το νέο αγωνιστικό εφοδιάζεται με έναν 3λιρο V6 twin-turbo κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με ένα σύστημα KERS (kinetic energy recovery system =  σύστημα ανάκτησης ενέργειας). Τo μηχανικό σύνολο είναι τοποθετημένο στο εμπρόσθιο τμήμα και η κίνηση του οχήματος προέρχεται από τους εμπρόσθιους τροχούς. Με τον V6 συνδυάζεται το 5άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ χρησιμοποιεί και υδραυλικό σύστημα μπλοκέ διαφορικό. Το συνολικό βάρος του αγωνιστικού είναι 880 κιλά, καθώς είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που πορευόμαστε πλάι στους  καλύτερους κατασκευαστές αγωνιστικών αυτοκινήτων του Κόσμου», σχολίασε ο Roel de Vries, Global Head of Marketing and Brand Strategy της Nissan.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA παρέχει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες που δύναται να εκμεταλλευτούν και στη γκάμα των συμβατικών τους μοντέλων.  Με την ενεργειακή απόδοση να είναι το κλειδί της επιτυχίας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δοκιμασία για την τεχνολογία από ένα 24-ωρο αγώνα αντοχής, όπου η απόσταση που χωρίζει τον πρώτο από τον δεύτερο, μπορεί να είναι ένα θέμα δευτερολέπτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...