Συνεργασία BMW-Toyota για νέο μικρό

Είναι πολύ πιθανό η συνεργασία της Toyota με τη BMW να επεκταθεί, με στόχο ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο πόλης

  • -
  • -

Η συνεργασία της Toyota με τo BMW Group ξεκίνησε το 2011 για την από κοινού εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων. Συνεχίστηκε στις ενεργειακές κυψέλες, τις μπαταρίες αλλά και μια πλατφόρμα για ένα σπορ μεσαίο κουπέ.

Σήμερα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού Autobild, η Toyota με τη Mini θα εξελίξουν από κοινού ένα μικρό μοντέλο. Είναι βέβαιο πως θα είναι μικρότερο από το γνωστό μας Mini και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Rocketman που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης του 2011. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ονομάζεται Minor και θα έχει μήκος κάτω από 3,5 m. Ασφαλώς, θα βρει τη θέση του και στη γκάμα της Toyota, ως ένα μικρό με premium χαρακτήρα.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να βοηθήσει την κερδοφορία της Mini, καθότι πολύ πιο ενδιαφέρον από τα Coupe, Roadster και Paceman που οδεύουν προς κατάργηση. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να το δούμε και ηλεκτροκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση το νέο μοντέλο να είναι ένα micro car, με το οποίο η Mini θα ανταγωνιστεί τη Smart και η Toyota θα αναπληρώσει το κενό που θα δημιουργήσει στη γκάμα της η κατάργηση του iQ.

Οι άνθρωποι της Mini ονομάζουν «εικασίες» τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και αρνούνται να κάνουν περαιτέρω σχόλια. Όμως όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...