Αποκάλυψη του νέου VW Golf GTD Variant

Η VW παρουσίασε το νέο VW Golf GTD σε έκδοση στέισον, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τη γκάμα του Golf GTD, προσθέτοντας την έκδοση Variant. H στέισον έκδοση του δυνατού diesel μοντέλου, ακολουθεί... τα χνάρια του hatchback, αφού εφοδιάζεται και αυτό με τον γνώριμο 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα των 184 ίππων και με ροπή που φτάνει τα 380 Nm.  Το οικογενειακό wagon είναι κατά 0,4 sec αργότερο σε σχέση με τη μικρομεσαία version όσον αφορά στη διαδικασία του 0-100, μιας και χρειάζεται 7,9 sec. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου υπολογίζεται στα 230 km/h, ενώ το δυνατό του σημείο είναι η χαμηλή κατανάλωση που προσφέρει.  Συγκεκριμένα, η μέση κατανάλωση του Golf GTD Variant είναι στα 4,4 lt/ 100 km (0,2 lt περισσότερο από το Golf GTD).

Σχεδιαστικά, δεν έχει καμία αλλαγή εξωτερικά σε σχέση με τη hatchback έκδοση, εκτός –φυσικά- από τον όγκο που προστέθηκε στο αμάξωμα. Στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει-μεταξύ άλλων- μαύρες μπάρες οροφής, διπλή χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου (18 ιντσών στον προαιρετικό κατάλογο), τεχνολογία bi-xenon φώτα και ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 15 mm σε σχέση με την απλή Variant έκδοση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα και επικρατεί η μαύρη και piano black απόχρωση, τόσο στην ταπετσαρία όσο και στο ταμπλό. Το τιμόνι παραμένει σχεδιαστικά με το flat bottom κόψιμο, ενώ δεν λείπουν οι αλουμινένιες λεπτομέρειες, προσφέροντας έξτρα πόντους πολυτέλειας.

Το VW Golf GTD Variant προσφέρεται ήδη κατόπιν παραγγελίας στην γερμανική αγορά και ξεκινάει από τα 31.975 ευρώ, ωστόσο επίσημο ντεμπούτο θα κάνει φέτος στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Swinging στην Αθήνα με το νέο Renault Twingo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...